Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comisia europeana trebuie sa recupereze 346,5 milioane de euro de la statele membre

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Douazeci de state membre UE trebuie sa restituie Comisiei Europene (CE) fonduri de 346,5 milioane de euro primite din bugetul pentru agricultura, din cauza nerespectarii regulilor de cheltuire a banilor, a anuntat CE. Autoritatile din tarile membre sunt responsabile pentru efectuarea platilor catre fermieri, insa procedurile de control inadecvate din mai multe state inseamna ca o parte a banilor alocati trebuie restituita, a afirmat Comisia.

Grecia va returna cea mai mare suma executivului european, respectiv 124 de milioane de euro, din cauza controlului ineficient al subventiilor pentru producatorii de bumbac si a deficientelor severe ale platilor pentru dezvoltare rurala. Totodata, Polonia trebuie sa restituie 92 de milioane de euro, iar Spania 47,5 milioane de euro.

Rerecuperarea fondurilor vizeaza in total 20 de tari UE, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia si Suedia, se arata in comunicatul CE. Toate fondurile recuperate se vor intoarce la bugetul UE. Romania nu se numara printre statele vizate de decizia Comisiei.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...