Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana trebuie sa recupereze 346,5 milioane de euro de la statele membre

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Douazeci de state membre UE trebuie sa restituie Comisiei Europene (CE) fonduri de 346,5 milioane de euro primite din bugetul pentru agricultura, din cauza nerespectarii regulilor de cheltuire a banilor, a anuntat CE. Autoritatile din tarile membre sunt responsabile pentru efectuarea platilor catre fermieri, insa procedurile de control inadecvate din mai multe state inseamna ca o parte a banilor alocati trebuie restituita, a afirmat Comisia.

Grecia va returna cea mai mare suma executivului european, respectiv 124 de milioane de euro, din cauza controlului ineficient al subventiilor pentru producatorii de bumbac si a deficientelor severe ale platilor pentru dezvoltare rurala. Totodata, Polonia trebuie sa restituie 92 de milioane de euro, iar Spania 47,5 milioane de euro.

Rerecuperarea fondurilor vizeaza in total 20 de tari UE, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia si Suedia, se arata in comunicatul CE. Toate fondurile recuperate se vor intoarce la bugetul UE. Romania nu se numara printre statele vizate de decizia Comisiei.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...