Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia europeana trebuie sa recupereze 346,5 milioane de euro de la statele membre

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Douazeci de state membre UE trebuie sa restituie Comisiei Europene (CE) fonduri de 346,5 milioane de euro primite din bugetul pentru agricultura, din cauza nerespectarii regulilor de cheltuire a banilor, a anuntat CE. Autoritatile din tarile membre sunt responsabile pentru efectuarea platilor catre fermieri, insa procedurile de control inadecvate din mai multe state inseamna ca o parte a banilor alocati trebuie restituita, a afirmat Comisia.

Grecia va returna cea mai mare suma executivului european, respectiv 124 de milioane de euro, din cauza controlului ineficient al subventiilor pentru producatorii de bumbac si a deficientelor severe ale platilor pentru dezvoltare rurala. Totodata, Polonia trebuie sa restituie 92 de milioane de euro, iar Spania 47,5 milioane de euro.

Rerecuperarea fondurilor vizeaza in total 20 de tari UE, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia si Suedia, se arata in comunicatul CE. Toate fondurile recuperate se vor intoarce la bugetul UE. Romania nu se numara printre statele vizate de decizia Comisiei.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...