Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia Europeană va reduce fondurile pentru fermieri

Autor: Maria Demetriadjoi, 31 martie, 2016

Pentru a se asigura ca rezerva financiara de criza in valoare de 450 de milioane de euro este disponibila anul urmator, Comisia Europeana a anuntat ca intentioneaza sa faca o serie de reduceri asupra subventiilor incasate de fermieri.

 

Mai exact, este vorba de o micsorare de circa 1,36% a platilor directe care depasesc valoarea de 2.000 de euro. Modificarea ar urma sa se aplice tuturor statelor membre, cu exceptia Croatiei, noteaza un comunicat al Comisiei Europene.

 

Rata de reducere a subventiilor este mai mica decat cea aplicata in acest an (1.39%), pentru constituirea rezervei financiare de 441 de milioane de euro.

 

Potrivit legislatiei europene, Comisia este obligata sa prezinte o propunere privind disciplina financiara inainte de sfarsitul lunii martie. Consiliul si Parlamentul European pot stabili disciplina financiara pana la 30 iunie 2016. In absenta unui acord, Comisia este cea care va putea stabili singura rata de reducere a subventiilor.

Potrivit primelor estimari bugetare pentru anul 2017 in ceea ce priveste platile directe, este putin probabil ca soldul net disponibil pentru cheltuielile FEGA in 2017 sa fie depasit. Prin urmare, o disciplina financiara suplimentara pentru anul 2017, pentru respectarea plafonului FEGA, ar putea sa nu fie necesara, se mai noteaza in comunicatul CE.

 

In luna octombrie, Comisia va prezenta o scrisoare de rectificare bugetara pentru proiectul de buget aferent anului 2017.

Potrivit legislatiei, sumele generate de disciplina financiara care raman disponibile in bugetul FEGA pana la sfarsitul exercitiului financiar, inclusiv fondurile rezervei de criza, se ramburseaza agricultorilor, informează Știri agricole.

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...