Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia Europeană va reduce fondurile pentru fermieri

Autor: Maria Demetriadjoi, 31 martie, 2016

Pentru a se asigura ca rezerva financiara de criza in valoare de 450 de milioane de euro este disponibila anul urmator, Comisia Europeana a anuntat ca intentioneaza sa faca o serie de reduceri asupra subventiilor incasate de fermieri.

 

Mai exact, este vorba de o micsorare de circa 1,36% a platilor directe care depasesc valoarea de 2.000 de euro. Modificarea ar urma sa se aplice tuturor statelor membre, cu exceptia Croatiei, noteaza un comunicat al Comisiei Europene.

 

Rata de reducere a subventiilor este mai mica decat cea aplicata in acest an (1.39%), pentru constituirea rezervei financiare de 441 de milioane de euro.

 

Potrivit legislatiei europene, Comisia este obligata sa prezinte o propunere privind disciplina financiara inainte de sfarsitul lunii martie. Consiliul si Parlamentul European pot stabili disciplina financiara pana la 30 iunie 2016. In absenta unui acord, Comisia este cea care va putea stabili singura rata de reducere a subventiilor.

Potrivit primelor estimari bugetare pentru anul 2017 in ceea ce priveste platile directe, este putin probabil ca soldul net disponibil pentru cheltuielile FEGA in 2017 sa fie depasit. Prin urmare, o disciplina financiara suplimentara pentru anul 2017, pentru respectarea plafonului FEGA, ar putea sa nu fie necesara, se mai noteaza in comunicatul CE.

 

In luna octombrie, Comisia va prezenta o scrisoare de rectificare bugetara pentru proiectul de buget aferent anului 2017.

Potrivit legislatiei, sumele generate de disciplina financiara care raman disponibile in bugetul FEGA pana la sfarsitul exercitiului financiar, inclusiv fondurile rezervei de criza, se ramburseaza agricultorilor, informează Știri agricole.

La Alimentaria se pune accentul pe natural si inovator
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 aprilie 2018

Cea mai buna opinie despre actuala editie a targului Alimentaria, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, ti-o poti forma daca vizitezi salonul MultipleFoods, acolo unde sunt adunate companii dintre cele mai diverse, ale caror produse nu sunt caracterizate decat de doua calitati: natural si inovator.   Daca, in zona fructelor de...

În toamnă, la SIAL-Paris, sunt așteptate peste 7.200 de companii din 109 țări
Autor: Ursachi Veronica  /   miercuri, 11 aprilie 2018

Ediția din acest an a târgului SIAL, de la Paris, va avea loc în perioada 21-25 octombrie 2018, acolo unde sunt așteptate să expună peste 7.020 de companii din 109 țări, acoperind întreaga plajă de interes, de la ingrediente, la produse prelucrate, inclusiv produse proaspete.   Dintre cele mai importante Saloane care vor fi...