Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comisia Europeană verifică Legea 321

Autor: Maria Demetriadvineri, 17 iunie, 2016

(Hotnews) Legea 321, care va obliga supermarketurile să se aprovizioneze local va fi verificată de Comisia Europeană. Oficialii de la Bruxelles spun că vor evalua dacă legea este compatibilă cu principiul european al liberei circulaţii a mărfurilor.

 

Un raport al Transparency International arăta anul trecut că marile magazine au unul dintre cele mai influente grupuri de lobby de la Bruxelles. Iar Comisia Europeană a fost mereu atentă la schimbările legislative care influenţează supermarketurile şi hipermarketurile.

 

Cel mai recent exemplu este cel al Slovaciei pentru care a fost demarată procedura de infringement după ce marile magazine de acolo au fost obligate să publice detalii despre ponderea produselor locale în cifra lor de afaceri. În Slovacia a fost vorba doar de publicarea unor informaţii.

 

În România, prin Legea 321, marile magazine vor fi obligate să cumpere de pe aşa-numitul lanţ scurt de aprovizionare 51% dintre alimentele pe care le au la vânzare. Formularea de lanţ scurt a apărut în textul de lege tocmai pentru a nu fi probleme cu Uniunea Europeamă.

 

La fel şi argumentul conform căruia această lege le va oferi consumatorilor acces la alimente mai proaspete, care au străbătut un timp mai scurt de la fermă până în galantar. Însă în declaraţiile lor, politicienii nu au ascuns faptul că este o lege mentiă să îi susţină pe fermierii români.

Marile lanţuri comerciale contestă însă legea şi spun că, dacă nu vor reuşi să aducă în rafturi suficiente alimente româneşti, vor fi forţate să îşi închidă magazinele.

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirmat participarea la Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirma participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care va începe joi, 10 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României față de noile realități ale...

Invitații emisiunii Meat.Milk din 27 aprilie au fost Dorin Cojocaru și Florin Căpățână
Autor: meatmilk  /   luni, 30 aprilie 2018

Emisiunea Meat.Milk din seara de 27 aprilie 2018 i-a avut ca invitați pe domnii Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Florin Căpățână-Vicepreședinte AMRCR și Director de Dezvoltare Durabilă și Relații Instituționalizate Carrefour.     În cadrul emisiunii, domnul Florin Căpățână a descris pe scurt evenimentul derulat în...