Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Compania Agrimon a intrat în insolvență

Autor: Ilie Stoianvineri, 23 august, 2013


Cel mai mare producător de ouă din ţară, firma “Agrimon” din Brăila, a intrat sub incidenţa Legii insolvenţei, urmând astfel să beneficieze de protecţia legală în faţa executărilor silite ale creditorilor. Asta după ce în şedinţa din 13 august Tribunalul Brăila a admis cererea debitoarei:

“Admite cererea formulată de debitorul SC Agrimon SRL în temeiul art. 32 al.1 din Legea 85/2006; Dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitorului SC Agrimon SRL Oprişeneşti. Numeşte administrator judiciar «Tănasă şi Asociaţii SPRL Bucureşti»”.

Următorul termen în dosar a fost anunţat pentru 8 octombrie, potrivitpresei din Brăila, informează Agrointel.
Intrarea în insolvenţă s-a făcut la solicitarea debitoarei, care a considerat că sunt întrunite condiţiile pentru a demara procedura: insuficienţa fondurilor băneşti pentru plata datoriilor exigibile.

oua

De altfel, compania avea deja demarată procedura executării silite de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru datorii la bugetul de stat general consolidat în cuantum de aproape 150.000 de lei. Mai departe, legislaţia în domeniu stabileşte că administratorul judiciar va prelua practic frâiele afacerii, va întocmi lista creditorilor şi va supune votului acestora un plan de redresare a afacerii.

“Agrimon” a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 103 milioane lei, însă profitul rezultat se menţine sub 15.000 euro. Cu titlu de comparaţie, în 2009 profitul obţinut a fost de aproape 2,4 milioane euro la cotaţia de acum.
Compania deținătoare a fermei, Agrimon, înființată în 1999 cu capital majoritar italian, a avut anul trecut în 2010 o cifră de afaceri de 78,945,008 Lei și un număr de 175 de angajați.

Încă de la începutul activităţii a introdus în punctele sale de lucru tehnologia europeană pentru alinierea la standardele Uniunii Europene, fiind exportator în Uniunea Europeană de ouă pentru consum. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...