Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Compania Marcel se reorientează spre export

Autor: Maria Demetriadmarți, 14 martie, 2017

Compania Marcel din comuna Răchiţeni-Iași, , pare să confirme tema principală a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, punând accentul pe export.

 

În anul 2016, compania a produs mezeluri în sistem integrat de circa 72 mil. lei (16 mil. euro) în 2016.

 

Producătorul de mezeluri pune evoluţia mai slabă a încasărilor faţă de anii precedenţi pe seama migraţiei populaţiei şi pe veniturile mici ale cumpărătorilor.

 

„Suntem prezenţi în toată Europa pe unde s-au răspândit ru­dele şi prietenii noştri români. Exportăm 30% din cifra de afa­ceri (…). Pe plan intern nu ne fa­cem iluzii. Pe plan extern e alt­ce­va. Dorim să ne promo­văm pe cont propriu la marile ex­po­zi­ţii internaţio­na­le în ve­de­rea ex­tinderii porfo­liului de clienţi“, a de­cla­rat Marcel Iacob, citat de Ziarul financiar.

 

Procesatorul de carne face parte din grupul de firme Marcel, alături de companiile Zoosab, sub care funcţionează ferma cu 1.600 de porci a grupului – sursa principală de carne pentru fabrica de mezeluri şi compania Marcel Trading prin care se realizează distribuţia. Compania are şi o reţea de 20 de magazine proprii.

Hame mizează pe pateurile Select fără E-uri
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 13 iulie 2017

Compania cehă Hame, prezentă pe piața românească de mai mulți ani, și unul dintre jucătorii cheie de pe segmentul pateurilor și al mâncărurilor ambalate în conserve metalice, mizează mai nou pe gama Select, în special pe seria de pateuri fără E-uri.   Dintre acestea, amintim pateurile din carne de porc, pui, gâscă,...

Covalact a intrat pe segmentul lactatelor Bio
Autor: Nora Marin  /   joi, 13 iulie 2017

Potrivit unei informări publicată pe site-ul companiei, Covalact a intrat pe segmentul lactatelor tip bio, cu produsul BIO Iaurt Covalact de Țară.   BIO Iaurt Covalact de Tara are 3,8% grăsime și este produs din lapte de vacă ecologic, colectat exclusiv de la ferme din inima României.   Laptele folosit pentru...