Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului

Autor: Mircea Demeterjoi, 7 martie, 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.

 

Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei de claritate din jurul Brexit.

 

Nick Allen, directorul executiv al BMPA, a declarat, citat de Global Meat News: „Saptamana trecuta am fost inundati cu intrebari din partea membrilor care doresc informatii despre ce anume se va intampla.

 

„În ciuda numeroaselor întâlniri de criză cu oficialii guvernamentali, nu suntem aproape de a obține îndrumări definitive privind tarifele, certificările și mărcile de sănătate de care membrii noștri au nevoie cu disperare. Din nefericire, perturbarea a început deja și daunele se fac deja simțite. „Lipsa de claritate în jurul Brexit provoacă acum anularea comenzilor și închiderea unor piețe de export, altădată lucrative, pentru firmele britanice”.

 

Amenințare triplă

 

Allen a declarat că situația Brexit provoacă trei probleme separate pentru lanțul de aprovizionare. „Întârzierile în anunțarea tarifelor tarifare aplicabile în cazul unui brexit nerealizat înseamnă că transferurile către piețele de peste mări care au declanșat tarifele tarifare vor ajunge la destinație după 29 martie și vor fi supuse unui tarif încă nedeterminat. Clienții de peste hotare nu au cum să știe cât de mult vor fi obligați să plătească.

 

„Asiguratorii care acopera aceste transporturi si faciliteaza circulatia marfurilor intre tari refuza sa plateasca despagubiri pentru pierderile legate de un brexit care nu se ocupa”, a adaugat el. „Există, de asemenea, confuzie cu privire la care marca de sănătate ar trebui utilizată. Marcajul de sănătate este ștampila care indică ce carne vegetală a fost prelucrată și este un factor cheie în asigurarea trasabilității și a provenienței. Până acum, Guvernul nu a luat nicio decizie cu privire la ce ar trebui să fie această marcă. ”

 

El a adăugat că, având în vedere că este mai puțin de o lună până la 29 martie, procesatorii vor cumpăra animale „fără să înțeleagă cum va arăta piața”.

 

„Nu va fi o chestiune simplă de a vinde mai multe produse pe piața din Marea Britanie, deoarece cea mai mare parte din carnea exportată în valoare de un miliard de lire sterline este alcătuită din bucăți populare de peste mări, dar nu aici în Marea Britanie.

 

„Steagul roșu a fost ridicat și suntem îndemnați guvernul să sprijine industria cărnii britanice cu informații și îndrumări clare și să intensifice eforturile de a conveni asupra condițiilor de tranzacționare cu cei mai valoroși parteneri comerciali de peste mări”.

IFFA 2019 și-a deschis porțile la Frankfurt am Main
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

În dimineața zilei de 4 mai, IFFA 2019, cel mai mare târg din lume, dedicat industriei de procesare a cărnii și-a deschis porțile zecilor de mii de vizitatori care sunt așteptați să ia contact cu ultimele tehnologii.   IFFA 2019 reprezintă viitorul   Momentul inaugural al ediției cu numărul 70 a avut loc în prezența...

Toți liderii pieței globale vor fi prezenți la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Companiile de vârf prezintă cele mai recente produse, la IFFA 2019, târgul numărul 1 în lume pentru industria cărnii, acolo unde se va pune accentul pe soluții pentru producția sigură, eficientă și economică a alimentelor din carne și carne. Furnizorii de toate dimensiunile prezintă un spectru larg de produse pentru...