Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului

Autor: Mircea Demeterjoi, 7 martie, 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.

 

Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei de claritate din jurul Brexit.

 

Nick Allen, directorul executiv al BMPA, a declarat, citat de Global Meat News: „Saptamana trecuta am fost inundati cu intrebari din partea membrilor care doresc informatii despre ce anume se va intampla.

 

„În ciuda numeroaselor întâlniri de criză cu oficialii guvernamentali, nu suntem aproape de a obține îndrumări definitive privind tarifele, certificările și mărcile de sănătate de care membrii noștri au nevoie cu disperare. Din nefericire, perturbarea a început deja și daunele se fac deja simțite. „Lipsa de claritate în jurul Brexit provoacă acum anularea comenzilor și închiderea unor piețe de export, altădată lucrative, pentru firmele britanice”.

 

Amenințare triplă

 

Allen a declarat că situația Brexit provoacă trei probleme separate pentru lanțul de aprovizionare. „Întârzierile în anunțarea tarifelor tarifare aplicabile în cazul unui brexit nerealizat înseamnă că transferurile către piețele de peste mări care au declanșat tarifele tarifare vor ajunge la destinație după 29 martie și vor fi supuse unui tarif încă nedeterminat. Clienții de peste hotare nu au cum să știe cât de mult vor fi obligați să plătească.

 

„Asiguratorii care acopera aceste transporturi si faciliteaza circulatia marfurilor intre tari refuza sa plateasca despagubiri pentru pierderile legate de un brexit care nu se ocupa”, a adaugat el. „Există, de asemenea, confuzie cu privire la care marca de sănătate ar trebui utilizată. Marcajul de sănătate este ștampila care indică ce carne vegetală a fost prelucrată și este un factor cheie în asigurarea trasabilității și a provenienței. Până acum, Guvernul nu a luat nicio decizie cu privire la ce ar trebui să fie această marcă. ”

 

El a adăugat că, având în vedere că este mai puțin de o lună până la 29 martie, procesatorii vor cumpăra animale „fără să înțeleagă cum va arăta piața”.

 

„Nu va fi o chestiune simplă de a vinde mai multe produse pe piața din Marea Britanie, deoarece cea mai mare parte din carnea exportată în valoare de un miliard de lire sterline este alcătuită din bucăți populare de peste mări, dar nu aici în Marea Britanie.

 

„Steagul roșu a fost ridicat și suntem îndemnați guvernul să sprijine industria cărnii britanice cu informații și îndrumări clare și să intensifice eforturile de a conveni asupra condițiilor de tranzacționare cu cei mai valoroși parteneri comerciali de peste mări”.

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...