Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Companiile maghiare de carne se extind în Asia

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 14 martie, 2018

Ca urmare a facilităților de care se bucură companiile maghiare care activează în sectorul cărnii, multe dintre firmele din țara vecină se orientează spre zona Asiei, extinzându-și afacerile. Un exemplu este firma MCS Vagihid, dar nu este singura!

 

Ca parte a planurilor sale de expansiune, MCS Vágóhíd are ca scop producerea în acest an a aproximativ 90.000 de tone de carne și angajează încă 70 de angajați la sediile sale, potrivit reprezentanților companiei.

 

Tamás Éder, manager de relații publice și afaceri publice la Bonafarm Group, o companie agricolă maghiară și partener strategic al MCS Vágóhíd, a declarat pentru GlobalMeatNews că „firma  dorește să-și extindă cota de piață internă și căută oportunități în țările vecine”.

 

Printre celelalte planuri pentru anul 2018, MCS Vágóhíd depune eforturi pentru a lansa exporturi către China și intenționează să-și crească vânzările pe mai multe piețe străine în acest an, potrivit lui Éder. MCS Vágóhíd „a solicitat licența de export din China. De asemenea, dorim să ne mărităm vânzările la export către alte piețe asiatice „, a declarat Éder.

 

Anul trecut, sectorul de carne a deschis un nou abator de porc la Mohács, la aproximativ 208 km de capitala țării, cu o suprafață totală de aproximativ 26.000 de metri pătrați. În urma unei încercări, instalația a fost programată să atingă capacitatea completă de aproximativ 1 milion de capuri pe an. În total, investiția ar trebui să creeze aproximativ 570 de locuri de muncă în Mohács, făcând compania „unul dintre cei mai importanți angajatori din regiune”, potrivit datelor publicate de MCS Vágóhíd.

 

MCS Vágóhíd furnizează o parte din carnea companiei Pick Szeged Co, o filială a grupului Bonafarm. Procesorul de carne este specializat în produsele prelucrate din carne de porc și își vinde producția sub mărcile Pick, Herz, Família și Ringa. Produsele sale includ salamuri, cârnați uscați, bucăți reci, carne de brânză, șerberi și slănină, printre altele.

 

Pick Szeged produce aproximativ 40.000 de tone de produse pe an, după cum arată cifrele companiei. Procesorul de carne a declarat că deține o cotă de 30% din piața maghiară și exportă în aproximativ 35 de țări din întreaga lume. Bonafarm este controlat de bancherul local Sándor Csányi, considerat cel mai bogat din țară, potrivit datelor revistei Forbes.

 

În ultimii ani, producătorii și procesatorii locali de carne de porc au beneficiat de politica guvernului maghiar de promovare a consumului de carne de porc și de carne de porc prin diferite investiții financiare și reduceri de impozite.

 

În acest an, cabinetul ungar a redus taxa pe valoarea adăugată (TVA) la carnea de porc de la 27% la 5%. Aceasta a urmat reduceri anterioare din 2016, când autoritățile au luat decizia de a reduce TVA-ul la carnea de porc și în 2014, când TVA-ul pentru porcii vii și jumătățile de carcase a fost de asemenea redus, în ambele cazuri de la 27% la 5%.

 

Măsurile fac parte din planul guvernului de a spori consumul intern de carne de porc. Budapesta încurajează, de asemenea, crescătorii de carne de porc și carnea de porc să investească în extinderea capacităților lor. În conformitate cu strategia cabinetului, numărul de porcine din Ungaria va crește până la aproximativ 6 milioane de capuri până în 2020.

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra
Autor: Nora Marin  /   marți, 8 ianuarie 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.   Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea...

Lidl UK anunță un parteneriat cu Müller
Autor: Mircea Demeter  /   marți, 8 ianuarie 2019

Lidl UK a anunțat că a lansat un parteneriat pentru lactate Grassroots, împreună cu Müller Milk & Ingredients, gest care marchează cea mai recentă dezvoltare a activității, pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabilă pentru produse lactate.   Parteneriatul urmează angajamentul lui Lidl de anul trecut, de a oferi...