Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Companiile românești au început negocierile la Alimentaria 2014

Autor: Meat MIlkmiercuri, 2 aprilie, 2014

Ieri, în prima zi cu adevărat plină a târgului Alimentaria 2014, care se desfășoară la Barcelona, standurile companiilor românești prezente la cel mai mare evniment dedicat industriei alimentare mondiale, au fost ținta numeroșilor vizitatori.

Alături de oaspeții de rând ai manifestării, care au degustat produsele expuse, în spațiile de negociere organizate special, reprezentanții firmelor românești au început deja dialogurile cu achizitori din occident, reprezentanți ai marilor lanțuri de magazine din Vest, tehnologi, specialiști din cele mai variate domenii.

Deocamdată, nu putem face o evaluare, dar, potrivit numărului mare de discuții strict profesionale, se pare că, pentru firmele prezente în aceste zile la Barcelona, Alimentaria 2014 va fi un succes. Amintim că sectorul românesc de carne este reprezentat de: Caroli, Cristim, Agricola, Kosarom, Aaylex, Sergiana, Scandia, Vascar, Elit, Mariflor, Andromi și Inorogul.

Putem spune, însă, că o notă distinctă a făcut-o firma spaniolă Campofrio, care operează și în România, firmă care a prezentat numeroase noutăți în secțiunea de inovații a târgului. Dialogând cu reprezentanții spanioni, ni s-a spus că există speranțe ca, măcar o parte dintre noile propuneri sortimentale să fie preluate și de filiala din România. Vom reveni cu detalii. (Corespondență și fotomontajde la Barcelona, Nicoleta Trifu și Elena Radu-2 aprilie) 

vasnico

P1120742P1120744P1120748P1120756P1120793

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...