Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Stresul termic al suinelor combătut cu ZnAA

Autor: Meat MIlkluni, 10 martie, 2014

Stresul termic ( HS ) influențează negativ bunăstarea animalelor și producția de carne de porc profitabilă în timpul lunilor calde de vară, informează pig333.

Hipertermia din mediul ambiant compromite funcționarea barierei intestinale și duce la creșterea permeabilității la conținutul luminal . Pierderile economice induse de stresul termic sunt un rezultat al performanței slabe pentru scorafă, creștere redusă și inconsistentă , scăderea calității carcasei și costurile crecute cu serviciile veterinare.

Dietele bazate pe zinc îmbunătățesc o varietate de boli intestinale , care sunt caracterizate prin permeabilitate intestinală crescută. Obiectivele principale ale acestui studiu au fost de a evalua efectele suplimentare ale unui premix de zinc cu un complex amino acid pe baza de zinc pentru integritatea intestinală la porcii care sunt supuși stresului termic. La sfârșitul experimentului porcii au fost eutanasiați, iar intestinele și sângele au fost colectate imediat după sacrificare.

Cum era de așteptat , stresul termic crește temperatura rectală și frecvența respiratorie. Parametrii de integritate la intestinele subțiri au fost evident deteriorați din cauza expunerii la temperatură progresivă. Așa cum au arătat și rezultatele, odată cu creșterea temperaturii de la ziua 1 la ziua 7, atât rezistența electircă ileală cât și cea transepitelianlă colonică au scăzut.

Astfel s-a ajuns la concluzia că stresul termic progresiv compromite bariera intestinală, iar suplimentarea cu o doză potrivită de ZnAA (complex amininoacid de zinc) poate îmbunătăți parametrii integrității intestinului subțire.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...