Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Complexul de porci de la Tichileşti, amendat pentru încălcarea legislației de mediu

Autor: Meat MIlkvineri, 7 martie, 2014

Garda Națională de Mediu a amendat complexul de porci Tichileşti cu 150.000 lei pentru că pentru că a deversat în Dunăre ape uzate cu încărcări de materii organice care depăşeau limitele înscrise în autorizaţia de gospodărire a apelor. Mai multe informații arată că ferma de porci din comuna Tichilesti este deținută de fostul președinte al Patronatului Român al Cărnii de Porc, Gheorghe Caruz.

Potrivit inspectorilor de mediu, complexul de porci Tichileşti nu are autorizaţie integrată de mediu, având documentaţia depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Directorul Comisariatului Judeţean al Gărzii Mediu, Camelia Popoacă, susține pentru Agerpres că inspectorii de mediu au făcut mai multe verificări la Complexul de porci Tichileşti, în urma unor reclamaţii înregistrate de instituţie, şi au stabilit că apa deversată în fluviul Dunărea depăşea cu mult standardele de poluare admise.

Nu este pentru prima dată când se găsesc probleme la acest complex iar presa locală a acordat spațiu amplu subiectului în cauză. Redăm mai jos un fragment apărut pe Info Brăila în data de 25 august 2013.

In aceasta dimineata, in Dunare, au fost deversate reziduuri de la o ferma de porci din comuna Tichilesti, detinuta de fostul presedinte al Patronatului Roman al Carnii de Porc, Gheorghe Caruz. Localnicii care se aflau in acel moment pe malul Dunarii ne-au precizat ca apa uzata avea un miros puternic de balegar, iar Dunarea era acoperita de o spuma de culoare alba.

Contactat telefonic, omul de afaceri a precizat pentru Infobraila ca “administratorul fermei raspunde pentru ce se intampla”, el fiind plecat in concediu.

“Nu ma intereseaza, eu sunt in concediu, Am acolo administrator si raspunde pentru tot ce se intampla. Sincer nu cred, insa nu este exclus. Apa e neagra normal, doar nu o fi alba, e canal al apelor uzate”, ne-a declarat Caruz. ” (agri-news.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...