Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comtim, considerat etalon in razboiul mezelurilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lasand la o parte incontestabila performanta economica si prestigiul in domeniu, mostenirea Comtim a provocat zonei de vest a tarii – in timp – probleme serioase privind dezorganizarea economica, poluarea structurala si o intindere de ruine neresorbite in prezent, consemneaza cotidianul local Renasterea Banateana. Complexul a fost insa reinventat sub alta sigla si alta tehnica manageriala subiectiva.

De mai multa vreme, o serie de organizatii reprezentative la nivel national ale producatorilor lanseaza acuzatii referitoare la concurenta neloiala suportata din partea producatorilor straini, indeosebi din Uniunea Europeana, care introduc pe piata romaneasca marfuri la preturi de dumping sau care beneficiaza in tarile de origine de subventii si prime de export sustantiale.

Simultan, procesatorii romani contraataca acuzand, prin intermediul presedintelui Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis, razboiul psihologic declansat indata ce Romania a obtinut dreptul de a exporta in UE. In opinia lui Radu Timis sunt implicati in aceasta concurenta neloiala si numerosii nutritionisti care emit judecati asupra compozitiei unui produs, dar nu prezinta niciodata dovezi clare care sa le sustina afirmatiile.

Totusi, in zona de vest a tarii, partea pozitiva a mostenirii Comtim o reprezinta azi consumatorul educat. Daca, in perioada de pana in 1990, calitatea mezelurilor era mai putin importanta, cumparatorii timisoreni au devenit mult mai exigenti fata de produsele achizitionate, exigenta care (conform studiilor curente) marcheaza succesul sau insuccesul sortimentelor expuse in galantare. (TS)

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...