Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comtim, considerat etalon in razboiul mezelurilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lasand la o parte incontestabila performanta economica si prestigiul in domeniu, mostenirea Comtim a provocat zonei de vest a tarii – in timp – probleme serioase privind dezorganizarea economica, poluarea structurala si o intindere de ruine neresorbite in prezent, consemneaza cotidianul local Renasterea Banateana. Complexul a fost insa reinventat sub alta sigla si alta tehnica manageriala subiectiva.

De mai multa vreme, o serie de organizatii reprezentative la nivel national ale producatorilor lanseaza acuzatii referitoare la concurenta neloiala suportata din partea producatorilor straini, indeosebi din Uniunea Europeana, care introduc pe piata romaneasca marfuri la preturi de dumping sau care beneficiaza in tarile de origine de subventii si prime de export sustantiale.

Simultan, procesatorii romani contraataca acuzand, prin intermediul presedintelui Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis, razboiul psihologic declansat indata ce Romania a obtinut dreptul de a exporta in UE. In opinia lui Radu Timis sunt implicati in aceasta concurenta neloiala si numerosii nutritionisti care emit judecati asupra compozitiei unui produs, dar nu prezinta niciodata dovezi clare care sa le sustina afirmatiile.

Totusi, in zona de vest a tarii, partea pozitiva a mostenirii Comtim o reprezinta azi consumatorul educat. Daca, in perioada de pana in 1990, calitatea mezelurilor era mai putin importanta, cumparatorii timisoreni au devenit mult mai exigenti fata de produsele achizitionate, exigenta care (conform studiilor curente) marcheaza succesul sau insuccesul sortimentelor expuse in galantare. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...