Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comtim, considerat etalon in razboiul mezelurilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lasand la o parte incontestabila performanta economica si prestigiul in domeniu, mostenirea Comtim a provocat zonei de vest a tarii – in timp – probleme serioase privind dezorganizarea economica, poluarea structurala si o intindere de ruine neresorbite in prezent, consemneaza cotidianul local Renasterea Banateana. Complexul a fost insa reinventat sub alta sigla si alta tehnica manageriala subiectiva.

De mai multa vreme, o serie de organizatii reprezentative la nivel national ale producatorilor lanseaza acuzatii referitoare la concurenta neloiala suportata din partea producatorilor straini, indeosebi din Uniunea Europeana, care introduc pe piata romaneasca marfuri la preturi de dumping sau care beneficiaza in tarile de origine de subventii si prime de export sustantiale.

Simultan, procesatorii romani contraataca acuzand, prin intermediul presedintelui Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis, razboiul psihologic declansat indata ce Romania a obtinut dreptul de a exporta in UE. In opinia lui Radu Timis sunt implicati in aceasta concurenta neloiala si numerosii nutritionisti care emit judecati asupra compozitiei unui produs, dar nu prezinta niciodata dovezi clare care sa le sustina afirmatiile.

Totusi, in zona de vest a tarii, partea pozitiva a mostenirii Comtim o reprezinta azi consumatorul educat. Daca, in perioada de pana in 1990, calitatea mezelurilor era mai putin importanta, cumparatorii timisoreni au devenit mult mai exigenti fata de produsele achizitionate, exigenta care (conform studiilor curente) marcheaza succesul sau insuccesul sortimentelor expuse in galantare. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...