Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comtim, considerat etalon in razboiul mezelurilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lasand la o parte incontestabila performanta economica si prestigiul in domeniu, mostenirea Comtim a provocat zonei de vest a tarii – in timp – probleme serioase privind dezorganizarea economica, poluarea structurala si o intindere de ruine neresorbite in prezent, consemneaza cotidianul local Renasterea Banateana. Complexul a fost insa reinventat sub alta sigla si alta tehnica manageriala subiectiva.

De mai multa vreme, o serie de organizatii reprezentative la nivel national ale producatorilor lanseaza acuzatii referitoare la concurenta neloiala suportata din partea producatorilor straini, indeosebi din Uniunea Europeana, care introduc pe piata romaneasca marfuri la preturi de dumping sau care beneficiaza in tarile de origine de subventii si prime de export sustantiale.

Simultan, procesatorii romani contraataca acuzand, prin intermediul presedintelui Asociatiei Romane a Carnii, Radu Timis, razboiul psihologic declansat indata ce Romania a obtinut dreptul de a exporta in UE. In opinia lui Radu Timis sunt implicati in aceasta concurenta neloiala si numerosii nutritionisti care emit judecati asupra compozitiei unui produs, dar nu prezinta niciodata dovezi clare care sa le sustina afirmatiile.

Totusi, in zona de vest a tarii, partea pozitiva a mostenirii Comtim o reprezinta azi consumatorul educat. Daca, in perioada de pana in 1990, calitatea mezelurilor era mai putin importanta, cumparatorii timisoreni au devenit mult mai exigenti fata de produsele achizitionate, exigenta care (conform studiilor curente) marcheaza succesul sau insuccesul sortimentelor expuse in galantare. (TS)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...