Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Comunicat infoaliment: conferinta internationala infoaliment – meat&milk 2012, evenimentul anului pentru sectoarele de carne si lactate din romania

Autor: marți, 5 februarie, 2013

In zilele de 13 si 14 iunie 2012, la Hotel Alpin din Poiana Brasov s-au desfasurat lucrarile primei editii a Conferintei Internationale infoALIMENT-Meat&Milk 2012: Piata, Producator, Profitabilitate in contextul provocarilor actuale.
La eveniment, din partea autoritatilor centrale au participat:

Dan Botanoiu – Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Bogdan Cristian Nica – Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Achim Irimescu – Secretar de Stat in MADR, Horia Ion Irimia – Vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Constantin Savu – Director al ANSVSA si Ion Toma – Director al APIA. Totodata, a fost prezent domnul Dorin Enache – Director al DSVSA-Brasov.

Sustinand comunicarea cu titlul 2012, an esential pentru fermierii si procesatorii Romaniei, Domnul Dan Botanoiu a evidentiat necesitatea asocierii fermierilor in vederea procesarii productiei de carne si lapte, pentru a obtine beneficii sulimentare si pentru a da plus-valoare fiecarui bussines. La randul sau, Domnul Bogdan Cristian Nica a anuntat un moratoriu de trei saptamani cu agentii economici din Industria alimentara, timp in care, pe adresa ANPC sunt asteptate sugestiile celor implicati dar si informari privind problemele specifice cu care se confrunta. Foarte apreciata a fost si comunicarea cu titlul Noua Politica Agricola Comuna, marea provocare a fermierilor si producatorilor din sectoarele de carne si lapte ale Romaniei sustinuta de Domnul Achim Irimescu, acesta insistand pe impactul pe care il va avea, din 2014, reducerea fondurilor europene destinate agriculturii si anuntand intentia Romaniei de a solicita prelungirea termenului de derogare privind trecerea la conformitatea laptelui, pana in 2020. Luarile de cuvant din sedintele comune au generat dialoguri pe cat de aprinse, pe atat de pline de informatii de ultim moment.

Din partea organizatiilor profesionale au fost prezenti: Sorin Minea – Presedinte al Federatiei Romalimenta, Stanca Tudor – Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Grigorie Lungulescu – Presedinte al Asociatiei Specialistilor din Indusrtria Laptelui, Dorin Cojocaru – Director Executiv al Asociatiei Producatorilor Romani din Industria Lactatelor si Gheorghe Puchianu – Vicepresedinte al Asociatiei Generale a Medicilor Veterinari din Romania.

Sub titlul Tendintele anului 2012 pe piata produselor din carne, Sorin Minea a avertizat asupra dificultatilor cu care se confrunta procesatorii romani, atat in ceea ce priveste determinarea cresterii consumului, cat si in privinta relatiei cu marile retele de desfacere. In dialogul cu fermierii, Doamna Stanca Tudor a detaliat prevederile Masurii de bunastare 215, punand accentul pe conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea fi obtinute fondurile de dezvoltare. Comunicarea cu titlul Trend, perspective si oportunitati pe piata laptelui, sustinuta de Dorin Cojocaru, a generat un dialog aprins intre fermierii si procesatorii din Industria laptelui, cei prezenti concluzionand ca, pentru a evita impactul eliminarii sistemului european de cote, toti cei implicati trebuie sa colaboreze pentru conceperea si punerea in aplicare a unei strategii nationale.

Participarea externa a fost marcata de prezenta domnului Steen Norgaard Madsen – Director al ArlaFoods-Danemarca, Jean-Pierre Garnier – Director de Export al EBLEX-BPEX, Marea Britanie, Edith van Dooren-Olanda (Noack-Romanaia), precum si reprezentanti ai unor companii din Germania, Italia, Grecia, Bulgaria si Suedia.

Sub titlul Procesarea laptelui prin asocierea producatorilor, profitabilitatea la indemana fermierilor, reprezentantul ArlaFoods a vorbit despre avantajul sistemului asociativ, impartasind fermierilor romani din experienta fermierilor din Danemarca. La randul sau, Jean-Pierre Garnier a detaliat asistentei experienta fermierilor britanici in privinta cresterii animalelor, sustinand comunicarea cu titlul Asigurarea profitabilitatii prin practici eficiente de crestere a animalelor, din punctul UK de vedere. Cu doua interventii, Doamna Edith van Dooren, din Olanda, a prezentat Solutii rapide si inovatoare in microbiologie atat in workshop-ul destinat procesatorilor de carne, cat si in cel dedicat procesatorilor din industria lactatelor.

Sectorul bancar a fost reprezentat de: Codruta Gheorghe – Director al Bancii Comerciale Carpatica, Dan Florian Petre – Șef Serviciu al BRD-Societe Generale si de Constantin Gingasu – Vicepresedinte al Fondului de Garantare a Creditului Rural.

In luarile de cuvant, acestia au prezentat ofertele de finantare si garantare puse la dispozitia fermierilor si investitorilor din sectoarele de carne si lactate din Romania.

Conferinta s-a bucurat de participarea a peste 190 de invitati, investitori, fermieri, top-manageri, directori, specialisti din toate sectoarele de activitate ale productiei si procesarii de carne si lapte din Romania.

Lucrarile Conferintei s-au desfasurat in fiecare zi, atat in sedinte comune, cat si in cate cinci workshop-uri impartite tematic: lapte si carne. Dezbaterile au totalizat peste 34 de ore, timp in care au fost abordate 43 de teme generale si de specialitate, dialogurile fiind deosebit de utile, complexe si dinamice.

De un succes deosebit s-a bucurat sectiunea infoTRIP, concretizata in cele doua vizite de documentare efectuate la fermele de crestere a vacilor de lapte Prescon-Codlea si Silv-Alim-Baraolt, Covasna, participantilor fiindu-le prezentate atat activitatea curenta, cat si tehnologii ale companiilor GEA si DeLaval.

Un la fel de mare succes l-a avut sectiunea Innovation, prin organizarea unor standuri la care participantii au putut degusta produse din categoria premium oferite de Angst, Zimbria si Mirdator, dar si prin organizarea unor puncte de informare la care GS1 Romania si Weizmann Ariana & Partners au oferit consultanta celor interesati de serviciile si produsele acestora.

Nu putem trece cu vederea cele doua seri festive din cadrul sectiunii Networking, in prima dintre acestea oferind prin tragere la sorti un premiu care a constat intr-o excursie de doua persoane la Praga. Premiul a intrat in posesia firmei Almera-Bacau.

Lucrarile Conferintei au fost caracterizate de maxim profesionalism, seriozitate, dialog, schimb de informatii, foarte multi dintre cei prezenti identificand oportunitati de dezvoltare a relatiilor de afaceri. Astfel, la final, manifestarea a fost caracterizata de toti participantii drept un succes deosebit.

Agentia infoALIMENT si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, organizatori ai Conferintei Internationale infoALIMENT-Meat&Milk 2012, multumesc celor care au raspuns invitatiei de participare, contribuind in acest fel la reusita unui eveniment de referinta pentru toti cei care activeaza in domeniul productiei si industrializarii carnii si laptelui.

De aceea, in pregatirea editiei viitoare care se doreste a fi organizata la cele mai inalte standarde, asteptam sugestii si observatii pe adresa office@infoaliment.ro . Informatii suplimentare Conferinta, informatii despre viitoarele evenimente organizate de agentia infoALIMENT dar si ultimele noutati din domeniile carnii si laptelui puteti obtine accesand http://conferinta.infoaliment.ro,i www.fabricadecarne.ro si www.fabricadelapte.ro

APIA: Recomandări pentru completarea Cererii Unice
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

APIA atenţionează agricultorii din România care solicită subvenţii în campania 2017 asupra unor lucruri extrem de importante în procesul de completare a Cererii Unice.   În campania 2017, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la...

Deficit uriaș în comerțul internațional cu alimente al României
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

România a înregistrat un deficit de 292,4 milioane de euro în comerţul cu produse agroalimentare după 11 luni din 2016, arată datele Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).   Valoarea totală a exporturilor a fost de 5,427 miliarde de euro, mai mari cu 2,7% (142,5 milioane de euro) comparativ cu perioada similară...

Comunicat infoaliment: conferinta internationala infoaliment – meat&milk 2012, evenimentul anului pentru sectoarele de carne si lactate din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In zilele de 13 si 14 iunie 2012, la Hotel Alpin din Poiana Brasov s-au desfasurat lucrarile primei editii a Conferintei Internationale infoALIMENT-Meat&Milk 2012: Piata, Producator, Profitabilitate in contextul provocarilor actuale.
La eveniment, din partea autoritatilor centrale au participat:

Dan Botanoiu – Secretar de Stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Bogdan Cristian Nica – Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Achim Irimescu – Secretar de Stat in MADR, Horia Ion Irimia – Vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Constantin Savu – Director al ANSVSA si Ion Toma – Director al APIA. Totodata, a fost prezent domnul Dorin Enache – Director al DSVSA-Brasov.

Sustinand comunicarea cu titlul 2012, an esential pentru fermierii si procesatorii Romaniei, Domnul Dan Botanoiu a evidentiat necesitatea asocierii fermierilor in vederea procesarii productiei de carne si lapte, pentru a obtine beneficii sulimentare si pentru a da plus-valoare fiecarui bussines. La randul sau, Domnul Bogdan Cristian Nica a anuntat un moratoriu de trei saptamani cu agentii economici din Industria alimentara, timp in care, pe adresa ANPC sunt asteptate sugestiile celor implicati dar si informari privind problemele specifice cu care se confrunta. Foarte apreciata a fost si comunicarea cu titlul Noua Politica Agricola Comuna, marea provocare a fermierilor si producatorilor din sectoarele de carne si lapte ale Romaniei sustinuta de Domnul Achim Irimescu, acesta insistand pe impactul pe care il va avea, din 2014, reducerea fondurilor europene destinate agriculturii si anuntand intentia Romaniei de a solicita prelungirea termenului de derogare privind trecerea la conformitatea laptelui, pana in 2020. Luarile de cuvant din sedintele comune au generat dialoguri pe cat de aprinse, pe atat de pline de informatii de ultim moment.

Din partea organizatiilor profesionale au fost prezenti: Sorin Minea – Presedinte al Federatiei Romalimenta, Stanca Tudor – Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Grigorie Lungulescu – Presedinte al Asociatiei Specialistilor din Indusrtria Laptelui, Dorin Cojocaru – Director Executiv al Asociatiei Producatorilor Romani din Industria Lactatelor si Gheorghe Puchianu – Vicepresedinte al Asociatiei Generale a Medicilor Veterinari din Romania.

Sub titlul Tendintele anului 2012 pe piata produselor din carne, Sorin Minea a avertizat asupra dificultatilor cu care se confrunta procesatorii romani, atat in ceea ce priveste determinarea cresterii consumului, cat si in privinta relatiei cu marile retele de desfacere. In dialogul cu fermierii, Doamna Stanca Tudor a detaliat prevederile Masurii de bunastare 215, punand accentul pe conditiile care trebuie indeplinite pentru a putea fi obtinute fondurile de dezvoltare. Comunicarea cu titlul Trend, perspective si oportunitati pe piata laptelui, sustinuta de Dorin Cojocaru, a generat un dialog aprins intre fermierii si procesatorii din Industria laptelui, cei prezenti concluzionand ca, pentru a evita impactul eliminarii sistemului european de cote, toti cei implicati trebuie sa colaboreze pentru conceperea si punerea in aplicare a unei strategii nationale.

Participarea externa a fost marcata de prezenta domnului Steen Norgaard Madsen – Director al ArlaFoods-Danemarca, Jean-Pierre Garnier – Director de Export al EBLEX-BPEX, Marea Britanie, Edith van Dooren-Olanda (Noack-Romanaia), precum si reprezentanti ai unor companii din Germania, Italia, Grecia, Bulgaria si Suedia.

Sub titlul Procesarea laptelui prin asocierea producatorilor, profitabilitatea la indemana fermierilor, reprezentantul ArlaFoods a vorbit despre avantajul sistemului asociativ, impartasind fermierilor romani din experienta fermierilor din Danemarca. La randul sau, Jean-Pierre Garnier a detaliat asistentei experienta fermierilor britanici in privinta cresterii animalelor, sustinand comunicarea cu titlul Asigurarea profitabilitatii prin practici eficiente de crestere a animalelor, din punctul UK de vedere. Cu doua interventii, Doamna Edith van Dooren, din Olanda, a prezentat Solutii rapide si inovatoare in microbiologie atat in workshop-ul destinat procesatorilor de carne, cat si in cel dedicat procesatorilor din industria lactatelor.

Sectorul bancar a fost reprezentat de: Codruta Gheorghe – Director al Bancii Comerciale Carpatica, Dan Florian Petre – Șef Serviciu al BRD-Societe Generale si de Constantin Gingasu – Vicepresedinte al Fondului de Garantare a Creditului Rural.

In luarile de cuvant, acestia au prezentat ofertele de finantare si garantare puse la dispozitia fermierilor si investitorilor din sectoarele de carne si lactate din Romania.

Conferinta s-a bucurat de participarea a peste 190 de invitati, investitori, fermieri, top-manageri, directori, specialisti din toate sectoarele de activitate ale productiei si procesarii de carne si lapte din Romania.

Lucrarile Conferintei s-au desfasurat in fiecare zi, atat in sedinte comune, cat si in cate cinci workshop-uri impartite tematic: lapte si carne. Dezbaterile au totalizat peste 34 de ore, timp in care au fost abordate 43 de teme generale si de specialitate, dialogurile fiind deosebit de utile, complexe si dinamice.

De un succes deosebit s-a bucurat sectiunea infoTRIP, concretizata in cele doua vizite de documentare efectuate la fermele de crestere a vacilor de lapte Prescon-Codlea si Silv-Alim-Baraolt, Covasna, participantilor fiindu-le prezentate atat activitatea curenta, cat si tehnologii ale companiilor GEA si DeLaval.

Un la fel de mare succes l-a avut sectiunea Innovation, prin organizarea unor standuri la care participantii au putut degusta produse din categoria premium oferite de Angst, Zimbria si Mirdator, dar si prin organizarea unor puncte de informare la care GS1 Romania si Weizmann Ariana & Partners au oferit consultanta celor interesati de serviciile si produsele acestora.

Nu putem trece cu vederea cele doua seri festive din cadrul sectiunii Networking, in prima dintre acestea oferind prin tragere la sorti un premiu care a constat intr-o excursie de doua persoane la Praga. Premiul a intrat in posesia firmei Almera-Bacau.

Lucrarile Conferintei au fost caracterizate de maxim profesionalism, seriozitate, dialog, schimb de informatii, foarte multi dintre cei prezenti identificand oportunitati de dezvoltare a relatiilor de afaceri. Astfel, la final, manifestarea a fost caracterizata de toti participantii drept un succes deosebit.

Agentia infoALIMENT si revistele Fabrica de Carne si Fabrica de Lapte, organizatori ai Conferintei Internationale infoALIMENT-Meat&Milk 2012, multumesc celor care au raspuns invitatiei de participare, contribuind in acest fel la reusita unui eveniment de referinta pentru toti cei care activeaza in domeniul productiei si industrializarii carnii si laptelui.

De aceea, in pregatirea editiei viitoare care se doreste a fi organizata la cele mai inalte standarde, asteptam sugestii si observatii pe adresa office@infoaliment.ro . Informatii suplimentare Conferinta, informatii despre viitoarele evenimente organizate de agentia infoALIMENT dar si ultimele noutati din domeniile carnii si laptelui puteti obtine accesand http://conferinta.infoaliment.ro,i www.fabricadecarne.ro si www.fabricadelapte.ro

ANSVSA va controla trasabilitatea alimentelor congelate de origine animală
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

Pentru a proteja sănătatea publică, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o acțiune de informare pentru conformarea operatorilor din industria alimentară, cu privire la datele obligatorii care trebuie puse la dispoziția consumatorului, în cazul comercializării produselor alimentare de...

La IFE London, firmele românești vor expune în Stand Național
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

În perioada 19-22 martie, la Londra, va avea loc IFE 2017, cel mai mare târg organizat de Marea Britanie și dedicat Industriei alimentare.   La ediția din acest an, care se va desfășura sub genericul ””Bursting with Food and Drink Inspiration” sunt înscrise deja pentru a expune peste 1.350 de companii din 57 de țări ale...

SlanăFest 2017 și-a desemnat câștigătorul
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

Breasla Meşteşugarilor din Transilvania, A.C.E.E.A., Masters of Flames Culinary Division, Expo Transilvania Cluj-Napoca a organizat în week-end festival SlanăFest.   Evenimentul al cărui motiv a fost slănina, alimentul de bază al ţăranilor din Transilvania, a avut două componente: un târg cu produse tradiţionale de...

APIA: Recomandări pentru completarea Cererii Unice
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

APIA atenţionează agricultorii din România care solicită subvenţii în campania 2017 asupra unor lucruri extrem de importante în procesul de completare a Cererii Unice.   În campania 2017, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la...

Deficit uriaș în comerțul internațional cu alimente al României
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

România a înregistrat un deficit de 292,4 milioane de euro în comerţul cu produse agroalimentare după 11 luni din 2016, arată datele Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).   Valoarea totală a exporturilor a fost de 5,427 miliarde de euro, mai mari cu 2,7% (142,5 milioane de euro) comparativ cu perioada similară...