Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Concentrare in companiile de abatorizare a porcilor din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu dat publicitatii de Asociatia Romana a Carnii releva tendinta de concentare in companiile de abatorizare a porcilor din Uniunea Europeana. Astfel in 2009 existau 13 companii care sacrificau peste 2 milioane porci anual, ceea ce reprezinta 38% din total UE. Primele 3 companii singure reprezinta 53 mil porci, adica 22% din productia totala a Uniunii.

Vion Food Group se claseaza pe locul 1, abatorizand peste 20 milioane porci in 2009. Compania are baza in Olanda, unde acopera 55% din productie. Opereaza de asemenea in Germania, unde are 20% din sacrificarile anului 2009. In Marea Britanie, Vion a cumparat in 2008 Grampian Food Group si are 27% din sacrificarile din UK. Pe locul 2 este Danish Crown cu aproape 19 mil in 2009. Ea opereaza in Danemarca, unde acopera 80% din sacrificari, dar si in Suedia, Polonia si UK (unde are 19% din piata). Danish Crown realizeaza de asemenea majoritatea sacrificarilor de bovine din Danemarca. Ea poate reveni pe primul loc, ca in 2008, odata cu achizitia companiei germane D&S Fleisch, al optulea producator din UE. Tonnies Fleisch este al treilea din UE si cel mai mare din Germania, unde are 23% din sacrificari, urmat de Westfleisch cu 11%.

Industria de abatorizare a porcilor din UE a cunoscut restructurari radicale in ultimii ani precizeaza studiul citat. Investitiile din ultimul deceniu, combinate cu fuziuni si achizitii au dus la crearea unor companii mari. Aceste grupuri sunt adesea operatiuni multi-specii, in mai multe locuri si uneori tari. Este in special cazul Vion. Au fost mai ales investitii mari in Germania, multe fabrici de mari dimensiuni specializate luand locul operatiunilor multi-specie. Cel mai mare abator din UE este fabrica Tonnies din Rheda, Germania, care are o capacitate de 7,5 mil porci anual. Celelalte 2 abatoare sunt in Danemarca si Olanda.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...