Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Concept nou pentru congelare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conceptul „totul ambalat intr-o punga” poate scuti consumatorii de timp si efort in cazul produselor congelate si permite procesatorilor sa-si creasca vanzarile prin folosirea pachetelor multipack cu portii separate, sustin oficialii Coopbox Italia. Producatorul de ambalaje spune ca noul sau produs, Aer Bag, a fost inspirat din nevoile unui numar mare de consumatori italieni, care scot carnea din ambalaje pentru a o congela in folii sau in pungi.

„In Italia, continutul unuia din doua pachete de carne este transferat in pungi inainte de a fi congelat, pentru a maximiza utilizarea spatiului in compartimentele congelatorului, insa, acest mod de manipulare in bucatarie poate contamina produsul”, sustine Cesare Vannini, din cadrul Departamentului de Cercetare si Dezvoltare pentru sisteme de impachetare al companiei Coopbox.

Aer Bag are un film protector atasat de un suport de polistiren, pentru a mentine prezentarea produsului ca in magazin, insa punga se poate detasa de tavita printr-o simpla miscare. Noul ambalaj va fi lansat in 2009, desi compania asteapta patentarea produsului.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...