Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Concept nou pentru congelare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conceptul „totul ambalat intr-o punga” poate scuti consumatorii de timp si efort in cazul produselor congelate si permite procesatorilor sa-si creasca vanzarile prin folosirea pachetelor multipack cu portii separate, sustin oficialii Coopbox Italia. Producatorul de ambalaje spune ca noul sau produs, Aer Bag, a fost inspirat din nevoile unui numar mare de consumatori italieni, care scot carnea din ambalaje pentru a o congela in folii sau in pungi.

„In Italia, continutul unuia din doua pachete de carne este transferat in pungi inainte de a fi congelat, pentru a maximiza utilizarea spatiului in compartimentele congelatorului, insa, acest mod de manipulare in bucatarie poate contamina produsul”, sustine Cesare Vannini, din cadrul Departamentului de Cercetare si Dezvoltare pentru sisteme de impachetare al companiei Coopbox.

Aer Bag are un film protector atasat de un suport de polistiren, pentru a mentine prezentarea produsului ca in magazin, insa punga se poate detasa de tavita printr-o simpla miscare. Noul ambalaj va fi lansat in 2009, desi compania asteapta patentarea produsului.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...