Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Concluzii statistice pe piata germana a carnii – 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Una dintre paginile principale ale catalogului industriei alimentare germane este industria carnii, cu propria institutie executiva nationala de gestionare si control al calitatii si a bunei distributii.

In Germania, industria carnii a inregistrat anul acesta o cifra de afaceri ce depaseste 35 de miliarde de euro, fiind cea mai prospera ramura a industriei alimentare.

Conform de.statiska.com, sectorul industrial al carnii a inregistrat peste 100.000 de persoane angajate, doar in sectiile de prelucrare. Combinatul Brandenburg se situeaza in fruntea topului producatorilor-vanzatori, urmat de producatorii Edeka, Sudwest (cea mai mare fabrica germana de carnati), Mills de Grup si Stockmeyer de Grup. Toate acestea au depasit limita cifrei de afaceri de un miliard de euro/an, combinatul Brandenburg trecand, inca din 2008, peste 500 de milioane de euro.

Pe langa cererea de pe piata interna, industria germana a carnii reuseste sa satisfaca cererea semnificativa a tarilor dezvoltate, una dintre importantele piete de desfacere fiind SUA, spatiu cu un consum mediu apropiat de 125 kg carne/locuitor/an. In Germania, consumul mediu anual de carne si subproduse se apropie de 85 kg/locuitor, dar exportatorii de aici nu au neglijat nici piata de profil din Bangladesh, unde consumul este de 3,5 kilograme/locuitor/an. (TS)

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...