Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Concluzii statistice pe piata germana a carnii – 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Una dintre paginile principale ale catalogului industriei alimentare germane este industria carnii, cu propria institutie executiva nationala de gestionare si control al calitatii si a bunei distributii.

In Germania, industria carnii a inregistrat anul acesta o cifra de afaceri ce depaseste 35 de miliarde de euro, fiind cea mai prospera ramura a industriei alimentare.

Conform de.statiska.com, sectorul industrial al carnii a inregistrat peste 100.000 de persoane angajate, doar in sectiile de prelucrare. Combinatul Brandenburg se situeaza in fruntea topului producatorilor-vanzatori, urmat de producatorii Edeka, Sudwest (cea mai mare fabrica germana de carnati), Mills de Grup si Stockmeyer de Grup. Toate acestea au depasit limita cifrei de afaceri de un miliard de euro/an, combinatul Brandenburg trecand, inca din 2008, peste 500 de milioane de euro.

Pe langa cererea de pe piata interna, industria germana a carnii reuseste sa satisfaca cererea semnificativa a tarilor dezvoltate, una dintre importantele piete de desfacere fiind SUA, spatiu cu un consum mediu apropiat de 125 kg carne/locuitor/an. In Germania, consumul mediu anual de carne si subproduse se apropie de 85 kg/locuitor, dar exportatorii de aici nu au neglijat nici piata de profil din Bangladesh, unde consumul este de 3,5 kilograme/locuitor/an. (TS)

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...