Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Concluzii statistice pe piata germana a carnii – 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Una dintre paginile principale ale catalogului industriei alimentare germane este industria carnii, cu propria institutie executiva nationala de gestionare si control al calitatii si a bunei distributii.

In Germania, industria carnii a inregistrat anul acesta o cifra de afaceri ce depaseste 35 de miliarde de euro, fiind cea mai prospera ramura a industriei alimentare.

Conform de.statiska.com, sectorul industrial al carnii a inregistrat peste 100.000 de persoane angajate, doar in sectiile de prelucrare. Combinatul Brandenburg se situeaza in fruntea topului producatorilor-vanzatori, urmat de producatorii Edeka, Sudwest (cea mai mare fabrica germana de carnati), Mills de Grup si Stockmeyer de Grup. Toate acestea au depasit limita cifrei de afaceri de un miliard de euro/an, combinatul Brandenburg trecand, inca din 2008, peste 500 de milioane de euro.

Pe langa cererea de pe piata interna, industria germana a carnii reuseste sa satisfaca cererea semnificativa a tarilor dezvoltate, una dintre importantele piete de desfacere fiind SUA, spatiu cu un consum mediu apropiat de 125 kg carne/locuitor/an. In Germania, consumul mediu anual de carne si subproduse se apropie de 85 kg/locuitor, dar exportatorii de aici nu au neglijat nici piata de profil din Bangladesh, unde consumul este de 3,5 kilograme/locuitor/an. (TS)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...