Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Concluzii statistice pe piata germana a carnii – 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Una dintre paginile principale ale catalogului industriei alimentare germane este industria carnii, cu propria institutie executiva nationala de gestionare si control al calitatii si a bunei distributii.

In Germania, industria carnii a inregistrat anul acesta o cifra de afaceri ce depaseste 35 de miliarde de euro, fiind cea mai prospera ramura a industriei alimentare.

Conform de.statiska.com, sectorul industrial al carnii a inregistrat peste 100.000 de persoane angajate, doar in sectiile de prelucrare. Combinatul Brandenburg se situeaza in fruntea topului producatorilor-vanzatori, urmat de producatorii Edeka, Sudwest (cea mai mare fabrica germana de carnati), Mills de Grup si Stockmeyer de Grup. Toate acestea au depasit limita cifrei de afaceri de un miliard de euro/an, combinatul Brandenburg trecand, inca din 2008, peste 500 de milioane de euro.

Pe langa cererea de pe piata interna, industria germana a carnii reuseste sa satisfaca cererea semnificativa a tarilor dezvoltate, una dintre importantele piete de desfacere fiind SUA, spatiu cu un consum mediu apropiat de 125 kg carne/locuitor/an. In Germania, consumul mediu anual de carne si subproduse se apropie de 85 kg/locuitor, dar exportatorii de aici nu au neglijat nici piata de profil din Bangladesh, unde consumul este de 3,5 kilograme/locuitor/an. (TS)

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...