Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Concurenta a sanctionat elit pentru ca nu a notificat preluarea vericom

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Consiliul Concurentei (CC) a sanctionat producatorul de mezeluri Elit cu 538.000 lei, pentru ca nu a notificat, in termen de 30 de zile, preluarea firmei din acelasi sector Vericom 2001, a anuntat institutia.

„Concentrarea economica realizata a avut loc in sectorul productiei si comercializarii en-gros de mezeluri. Din punct de vedere geografic, piata productiei si comercializarii en-gros de preparate din carne este o piata nationala, deoarece produsele Vericom 2001 pot fi disponibile clientilor din intreaga tara, prin reteaua de distributie a Elit. Ca urmare, operatiunea de concentrare economica nu conduce la ingrijorari de natura concurentiala, nici la nivelul Municipiului Bucuresti si in imprejurimi, si nici la nivel national”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Potrivit Legii concurentei, trebuie notificate CC operatiunile de concentrare economica ce indeplinesc urmatoarele praguri valorice: cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Compania Elit, din judetul Alba, detinuta de omul de afaceri Dorin Mateiu, este cel mai mare producator de mezeluri din Transilvania. Firma, infiintata in 2002, are circa 1.200 de angajati. Elit detine 80% din actiunile producatorului de preparate din carne Vericom 2001.

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...

Tendințe în utilizarea antioxidanților naturali în carne și produse din carne (II)
Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 21 februarie 2018

Având în vedere interesul deosebit pentru tema utilizării antioxidanților naturali în carne și produsele din carne, continuăm publicarea studiului realizat de Yogesh Kumar, Deep Narayan Yadav, Tanbir Ahmad și Kairam Narsaiah, cercetători ai Institute of  Food Technologists din Birmingham, document care poartă titlul original ”Recent...