Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Condimentele introduse in hrana ierbivorelor reduc emisiile acestora de gaze poluante

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au descoperit ca utlizarea unor condimente in hrana animalelor reduce emisiile de gaze poluante. Astfel, fermierii ar putea fi indemnati sa foloseasca coriandru sau turmeric in prepararea hranei pentru ierbivore, caz in care s-ar obtine o reducere cu 40% a bacteriilor din stomacul acestora, scrie Romania Libera.

Acest tip de condimente actioneaza similar cu un antibiotic, atacand „bacteriile rele” din intestinele animalelor, responsabile cu productia de metan si, pe de alta parte, stimuleaza dezvoltarea „bacteriilor bune”. Expertii au explicat ca terapiile medicale alternative obisnuiesc sa foloseasca o serie de condimente pentru tratarea unor afectiuni. De pilda, semintele de coriandru sunt folosite pentru durerile de stomac, in vreme ce turmericul si cuisoarele au un puternic efect antiseptic.

Studiul realizat la Universitatea din Newcastle a identificat cinci tipuri de condimente – coriandru, sofran, turmeric, chimion si scortisoara – care, prin mestecare sau adaugate ca solutie in hrana oilor, de pilda, sunt capabile sa reduca productia de gaz metan din intestinele acestora. Potrivit expertilor, cel mai eficient este coriandrul, care poate reduce cu 40% productia de metan, de la 14 ml/g de mancare” la 8ml/g. Analizele chimice realizate in timpul studiului sugereaza ca aceasta proportie mare de eficacitate se datoreaza nivelurilor ridicate de acizi grasi nesaturati aflati in compozitia coriandrului.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...