Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Condimentele introduse in hrana ierbivorelor reduc emisiile acestora de gaze poluante

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au descoperit ca utlizarea unor condimente in hrana animalelor reduce emisiile de gaze poluante. Astfel, fermierii ar putea fi indemnati sa foloseasca coriandru sau turmeric in prepararea hranei pentru ierbivore, caz in care s-ar obtine o reducere cu 40% a bacteriilor din stomacul acestora, scrie Romania Libera.

Acest tip de condimente actioneaza similar cu un antibiotic, atacand „bacteriile rele” din intestinele animalelor, responsabile cu productia de metan si, pe de alta parte, stimuleaza dezvoltarea „bacteriilor bune”. Expertii au explicat ca terapiile medicale alternative obisnuiesc sa foloseasca o serie de condimente pentru tratarea unor afectiuni. De pilda, semintele de coriandru sunt folosite pentru durerile de stomac, in vreme ce turmericul si cuisoarele au un puternic efect antiseptic.

Studiul realizat la Universitatea din Newcastle a identificat cinci tipuri de condimente – coriandru, sofran, turmeric, chimion si scortisoara – care, prin mestecare sau adaugate ca solutie in hrana oilor, de pilda, sunt capabile sa reduca productia de gaz metan din intestinele acestora. Potrivit expertilor, cel mai eficient este coriandrul, care poate reduce cu 40% productia de metan, de la 14 ml/g de mancare” la 8ml/g. Analizele chimice realizate in timpul studiului sugereaza ca aceasta proportie mare de eficacitate se datoreaza nivelurilor ridicate de acizi grasi nesaturati aflati in compozitia coriandrului.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...