Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Condimentele introduse in hrana ierbivorelor reduc emisiile acestora de gaze poluante

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii de la Universitatea din Newcastle au descoperit ca utlizarea unor condimente in hrana animalelor reduce emisiile de gaze poluante. Astfel, fermierii ar putea fi indemnati sa foloseasca coriandru sau turmeric in prepararea hranei pentru ierbivore, caz in care s-ar obtine o reducere cu 40% a bacteriilor din stomacul acestora, scrie Romania Libera.

Acest tip de condimente actioneaza similar cu un antibiotic, atacand „bacteriile rele” din intestinele animalelor, responsabile cu productia de metan si, pe de alta parte, stimuleaza dezvoltarea „bacteriilor bune”. Expertii au explicat ca terapiile medicale alternative obisnuiesc sa foloseasca o serie de condimente pentru tratarea unor afectiuni. De pilda, semintele de coriandru sunt folosite pentru durerile de stomac, in vreme ce turmericul si cuisoarele au un puternic efect antiseptic.

Studiul realizat la Universitatea din Newcastle a identificat cinci tipuri de condimente – coriandru, sofran, turmeric, chimion si scortisoara – care, prin mestecare sau adaugate ca solutie in hrana oilor, de pilda, sunt capabile sa reduca productia de gaz metan din intestinele acestora. Potrivit expertilor, cel mai eficient este coriandrul, care poate reduce cu 40% productia de metan, de la 14 ml/g de mancare” la 8ml/g. Analizele chimice realizate in timpul studiului sugereaza ca aceasta proportie mare de eficacitate se datoreaza nivelurilor ridicate de acizi grasi nesaturati aflati in compozitia coriandrului.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...