Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta de presa infoaliment

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Miercuri, 6 iunie, la Hotel Phoenicia, in prezenta numerosilor jurnalisti, a avut loc o intalnire de informare in cadrul careia s-a facut prezentarea generala a Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012. La intalnire au participat doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, domnul Dorin Cojocaru, Director al APRIL, domnul Dan Florian Petre, Șef de Departament Dezvoltare a relatiei pe probleme de Agricultura si Industrie alimentara al BRD Societe Generale, precum si doamna Claudia Bocean, Director General al agentiei infoALIMENT.

In deschiderea conferintei de presa, dupa cuvantul de Bun Venit adresat de Ilie Stoian, Redactorul Șef al agentiei infoALIMENT, doamna Claudia Bocean a prezentat conceptul manifestarii care se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie la Poiana Brasov, subliniind noutatile organizatorice: Ședinte comune in fiecare zi, workshop-uri tematice, vizite de documentare in ferme, in cadrul sectiunii infoTRIP, degustari de produse premium in cadrul sectiunii Innovation.

Totodata, multumind partenerilor oficiali si partenerilor de organizare, doamna Bocean a subliniat suportul principalelor asociatii profesionale din Romania, APRCP, APRIL si Romalimenta. In mod deosebit, Claudia Bocean a evidentiat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a domnului Presedinte al ANPC, domnul Bogdan Cristian Nica, a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, a presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, ai reprezentantiolor ANSVSA si APIA, dar si participarea internationala de prestigiu din partea ArlaFoods si EBLEX-BPEX. Nu mai putin importanta a fost prezentarea programului de networking, in seara de 13 iunie, sponsorul oficial al Conferintei, TUI, oferind ca premiu al tombolei organizata de infoALIMENT o excursie de doua persoane la Praga.

Luand cuvantul la intalnirea cu presa, doamna Stanca Tudor, Dorin Cojocaru si Dan Florian Petre, au reliefat importanta Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012, subliniind efortul organizatorilor dar, mai ales, oportunitatea oferita reprezentantilor de varf ai autoritatilor statului, top-managerilor, specialistilor din Industria de carne, Industria lactatelor, fermierilor, reprezentantilor sistemului bancar, retail, servicii etc., de a intra in dialog, de a gasi noi oportunitati de dezvoltare a acestor sectoare vitale ale Industriei alimentare din Romania.

Raspunzand intrebarilor, vorbitorii au facut referire la starea de fapt a sectoarelor in care activeaza, au fost dezvoltate teme privind sistemul de finantare oferit de BRD solicitantilor, au detaliat tendintele consumului de carne si lactate din Romania. In mod special, doamna Stanca Tudor a atras atentia asupra cresterii inevitabile a pretului carnii de porc, iar Dorin Cojocaru a avertizat asupra problemelor pe care Industria de lactate trebuie sa le rezolve urgent, fie ca vorbim despre calitatea laptelui-materie prima, fie ca vorbim despre etichetare, mediu, dar si problematica ridicata de zer.

La finalul intalnirii, cei prezenti au participat la un business launch.
Detalii la zi despre Conferinta Internationala infoALIMENT, Meat&Milk 2012 puteti afla accesand http://conferinta.infoaliment.ro/

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...

Conferinta de presa infoaliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Miercuri, 6 iunie, la Hotel Phoenicia, in prezenta numerosilor jurnalisti, a avut loc o intalnire de informare in cadrul careia s-a facut prezentarea generala a Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012. La intalnire au participat doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, domnul Dorin Cojocaru, Director al APRIL, domnul Dan Florian Petre, Șef de Departament Dezvoltare a relatiei pe probleme de Agricultura si Industrie alimentara al BRD Societe Generale, precum si doamna Claudia Bocean, Director General al agentiei infoALIMENT.

In deschiderea conferintei de presa, dupa cuvantul de Bun Venit adresat de Ilie Stoian, Redactorul Șef al agentiei infoALIMENT, doamna Claudia Bocean a prezentat conceptul manifestarii care se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie la Poiana Brasov, subliniind noutatile organizatorice: Ședinte comune in fiecare zi, workshop-uri tematice, vizite de documentare in ferme, in cadrul sectiunii infoTRIP, degustari de produse premium in cadrul sectiunii Innovation.

Totodata, multumind partenerilor oficiali si partenerilor de organizare, doamna Bocean a subliniat suportul principalelor asociatii profesionale din Romania, APRCP, APRIL si Romalimenta. In mod deosebit, Claudia Bocean a evidentiat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a domnului Presedinte al ANPC, domnul Bogdan Cristian Nica, a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, a presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, ai reprezentantiolor ANSVSA si APIA, dar si participarea internationala de prestigiu din partea ArlaFoods si EBLEX-BPEX. Nu mai putin importanta a fost prezentarea programului de networking, in seara de 13 iunie, sponsorul oficial al Conferintei, TUI, oferind ca premiu al tombolei organizata de infoALIMENT o excursie de doua persoane la Praga.

Luand cuvantul la intalnirea cu presa, doamna Stanca Tudor, Dorin Cojocaru si Dan Florian Petre, au reliefat importanta Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012, subliniind efortul organizatorilor dar, mai ales, oportunitatea oferita reprezentantilor de varf ai autoritatilor statului, top-managerilor, specialistilor din Industria de carne, Industria lactatelor, fermierilor, reprezentantilor sistemului bancar, retail, servicii etc., de a intra in dialog, de a gasi noi oportunitati de dezvoltare a acestor sectoare vitale ale Industriei alimentare din Romania.

Raspunzand intrebarilor, vorbitorii au facut referire la starea de fapt a sectoarelor in care activeaza, au fost dezvoltate teme privind sistemul de finantare oferit de BRD solicitantilor, au detaliat tendintele consumului de carne si lactate din Romania. In mod special, doamna Stanca Tudor a atras atentia asupra cresterii inevitabile a pretului carnii de porc, iar Dorin Cojocaru a avertizat asupra problemelor pe care Industria de lactate trebuie sa le rezolve urgent, fie ca vorbim despre calitatea laptelui-materie prima, fie ca vorbim despre etichetare, mediu, dar si problematica ridicata de zer.

La finalul intalnirii, cei prezenti au participat la un business launch.
Detalii la zi despre Conferinta Internationala infoALIMENT, Meat&Milk 2012 puteti afla accesand http://conferinta.infoaliment.ro/

Indagra 2018 anunță mari premiere
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Toamna anului 2018 vine cu o premieră la ROMEXPO: vom avea primele ediții ale târgurilor INDAGRA și  INDAGRA FOOD desfășurate inclusiv în noile Pavilioane B1 și B2.   Suntem mândri să anunțăm că pavilioanele B1 și B2 au fost deja ocupate integral. În B1 se va desfășura INDAGRA FOOD, iar în B2 se va...

APIA: Acordarea plăților în avans este plină desfășurare
Autor: meatmilk  /   luni, 22 octombrie 2018

(Comunicat) Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 17.10.2018, au fost plătiți 191.799 fermieri, în cadrul campaniei de plăți în avans pentru anul 2018, suma autorizată la plată fiind în valoare de 51.180.962,95 euro.   Reamintim că APIA a demarat acordarea...

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...