Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Conferinta de presa infoaliment

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Miercuri, 6 iunie, la Hotel Phoenicia, in prezenta numerosilor jurnalisti, a avut loc o intalnire de informare in cadrul careia s-a facut prezentarea generala a Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012. La intalnire au participat doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, domnul Dorin Cojocaru, Director al APRIL, domnul Dan Florian Petre, Șef de Departament Dezvoltare a relatiei pe probleme de Agricultura si Industrie alimentara al BRD Societe Generale, precum si doamna Claudia Bocean, Director General al agentiei infoALIMENT.

In deschiderea conferintei de presa, dupa cuvantul de Bun Venit adresat de Ilie Stoian, Redactorul Șef al agentiei infoALIMENT, doamna Claudia Bocean a prezentat conceptul manifestarii care se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie la Poiana Brasov, subliniind noutatile organizatorice: Ședinte comune in fiecare zi, workshop-uri tematice, vizite de documentare in ferme, in cadrul sectiunii infoTRIP, degustari de produse premium in cadrul sectiunii Innovation.

Totodata, multumind partenerilor oficiali si partenerilor de organizare, doamna Bocean a subliniat suportul principalelor asociatii profesionale din Romania, APRCP, APRIL si Romalimenta. In mod deosebit, Claudia Bocean a evidentiat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a domnului Presedinte al ANPC, domnul Bogdan Cristian Nica, a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, a presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, ai reprezentantiolor ANSVSA si APIA, dar si participarea internationala de prestigiu din partea ArlaFoods si EBLEX-BPEX. Nu mai putin importanta a fost prezentarea programului de networking, in seara de 13 iunie, sponsorul oficial al Conferintei, TUI, oferind ca premiu al tombolei organizata de infoALIMENT o excursie de doua persoane la Praga.

Luand cuvantul la intalnirea cu presa, doamna Stanca Tudor, Dorin Cojocaru si Dan Florian Petre, au reliefat importanta Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012, subliniind efortul organizatorilor dar, mai ales, oportunitatea oferita reprezentantilor de varf ai autoritatilor statului, top-managerilor, specialistilor din Industria de carne, Industria lactatelor, fermierilor, reprezentantilor sistemului bancar, retail, servicii etc., de a intra in dialog, de a gasi noi oportunitati de dezvoltare a acestor sectoare vitale ale Industriei alimentare din Romania.

Raspunzand intrebarilor, vorbitorii au facut referire la starea de fapt a sectoarelor in care activeaza, au fost dezvoltate teme privind sistemul de finantare oferit de BRD solicitantilor, au detaliat tendintele consumului de carne si lactate din Romania. In mod special, doamna Stanca Tudor a atras atentia asupra cresterii inevitabile a pretului carnii de porc, iar Dorin Cojocaru a avertizat asupra problemelor pe care Industria de lactate trebuie sa le rezolve urgent, fie ca vorbim despre calitatea laptelui-materie prima, fie ca vorbim despre etichetare, mediu, dar si problematica ridicata de zer.

La finalul intalnirii, cei prezenti au participat la un business launch.
Detalii la zi despre Conferinta Internationala infoALIMENT, Meat&Milk 2012 puteti afla accesand http://conferinta.infoaliment.ro/

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...

Conferinta de presa infoaliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Miercuri, 6 iunie, la Hotel Phoenicia, in prezenta numerosilor jurnalisti, a avut loc o intalnire de informare in cadrul careia s-a facut prezentarea generala a Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012. La intalnire au participat doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, domnul Dorin Cojocaru, Director al APRIL, domnul Dan Florian Petre, Șef de Departament Dezvoltare a relatiei pe probleme de Agricultura si Industrie alimentara al BRD Societe Generale, precum si doamna Claudia Bocean, Director General al agentiei infoALIMENT.

In deschiderea conferintei de presa, dupa cuvantul de Bun Venit adresat de Ilie Stoian, Redactorul Șef al agentiei infoALIMENT, doamna Claudia Bocean a prezentat conceptul manifestarii care se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie la Poiana Brasov, subliniind noutatile organizatorice: Ședinte comune in fiecare zi, workshop-uri tematice, vizite de documentare in ferme, in cadrul sectiunii infoTRIP, degustari de produse premium in cadrul sectiunii Innovation.

Totodata, multumind partenerilor oficiali si partenerilor de organizare, doamna Bocean a subliniat suportul principalelor asociatii profesionale din Romania, APRCP, APRIL si Romalimenta. In mod deosebit, Claudia Bocean a evidentiat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a domnului Presedinte al ANPC, domnul Bogdan Cristian Nica, a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, a presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, ai reprezentantiolor ANSVSA si APIA, dar si participarea internationala de prestigiu din partea ArlaFoods si EBLEX-BPEX. Nu mai putin importanta a fost prezentarea programului de networking, in seara de 13 iunie, sponsorul oficial al Conferintei, TUI, oferind ca premiu al tombolei organizata de infoALIMENT o excursie de doua persoane la Praga.

Luand cuvantul la intalnirea cu presa, doamna Stanca Tudor, Dorin Cojocaru si Dan Florian Petre, au reliefat importanta Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012, subliniind efortul organizatorilor dar, mai ales, oportunitatea oferita reprezentantilor de varf ai autoritatilor statului, top-managerilor, specialistilor din Industria de carne, Industria lactatelor, fermierilor, reprezentantilor sistemului bancar, retail, servicii etc., de a intra in dialog, de a gasi noi oportunitati de dezvoltare a acestor sectoare vitale ale Industriei alimentare din Romania.

Raspunzand intrebarilor, vorbitorii au facut referire la starea de fapt a sectoarelor in care activeaza, au fost dezvoltate teme privind sistemul de finantare oferit de BRD solicitantilor, au detaliat tendintele consumului de carne si lactate din Romania. In mod special, doamna Stanca Tudor a atras atentia asupra cresterii inevitabile a pretului carnii de porc, iar Dorin Cojocaru a avertizat asupra problemelor pe care Industria de lactate trebuie sa le rezolve urgent, fie ca vorbim despre calitatea laptelui-materie prima, fie ca vorbim despre etichetare, mediu, dar si problematica ridicata de zer.

La finalul intalnirii, cei prezenti au participat la un business launch.
Detalii la zi despre Conferinta Internationala infoALIMENT, Meat&Milk 2012 puteti afla accesand http://conferinta.infoaliment.ro/

Participare internațională la evenimentul Agenți Frigorifici Naturali
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

(Comunicat) Specialiști din industria frigotehnică din țară și din străinătate sunt așteptați, în perioada 28-30 martie 2019, la București, RIN Grand Hotel, pentru a participa timp de trei zile la un important eveniment dedicat promovării folosirii agenților frigorifici naturali, recomandați în acest moment pentru protejarea...

Când prostia e dublată de răutate, copanul stă în gâtul gospodinei
Autor: Ilie Stoian  /   marți, 26 martie 2019

De câteva zile, circulă pe rețelele de socializare opiniile unei gospodine nemulțumită de calitatea ”Puiului fericit” de la Agricola Bacău. Acum, să ne fie cu iertare că am aflat cu întârziere de pseudo-scandal, dar noi, cei de la Meat.Milk suntem preocupați de alte teme din zona noastră de interes, nu de colportarea subiectelor,...

GfK: 89 % dintre români și-au pierdut încrederea în economia națională
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

GfK: Creșterea economică şi a puterii de cumpărare nu sunt suficiente pentru a obţine încrederea consumatorilor!   (Comunicat) Pe parcursul anului 2018, consumatorii nu au mai redobândit încrederea în economie pe care au avut-o în 2017.   Românii au devenit reticenţi pe fondul tensiunilor de pe piaţa monetară...

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...