Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta de presa infoaliment

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Miercuri, 6 iunie, la Hotel Phoenicia, in prezenta numerosilor jurnalisti, a avut loc o intalnire de informare in cadrul careia s-a facut prezentarea generala a Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012. La intalnire au participat doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, domnul Dorin Cojocaru, Director al APRIL, domnul Dan Florian Petre, Șef de Departament Dezvoltare a relatiei pe probleme de Agricultura si Industrie alimentara al BRD Societe Generale, precum si doamna Claudia Bocean, Director General al agentiei infoALIMENT.

In deschiderea conferintei de presa, dupa cuvantul de Bun Venit adresat de Ilie Stoian, Redactorul Șef al agentiei infoALIMENT, doamna Claudia Bocean a prezentat conceptul manifestarii care se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie la Poiana Brasov, subliniind noutatile organizatorice: Ședinte comune in fiecare zi, workshop-uri tematice, vizite de documentare in ferme, in cadrul sectiunii infoTRIP, degustari de produse premium in cadrul sectiunii Innovation.

Totodata, multumind partenerilor oficiali si partenerilor de organizare, doamna Bocean a subliniat suportul principalelor asociatii profesionale din Romania, APRCP, APRIL si Romalimenta. In mod deosebit, Claudia Bocean a evidentiat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a domnului Presedinte al ANPC, domnul Bogdan Cristian Nica, a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, a presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, ai reprezentantiolor ANSVSA si APIA, dar si participarea internationala de prestigiu din partea ArlaFoods si EBLEX-BPEX. Nu mai putin importanta a fost prezentarea programului de networking, in seara de 13 iunie, sponsorul oficial al Conferintei, TUI, oferind ca premiu al tombolei organizata de infoALIMENT o excursie de doua persoane la Praga.

Luand cuvantul la intalnirea cu presa, doamna Stanca Tudor, Dorin Cojocaru si Dan Florian Petre, au reliefat importanta Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012, subliniind efortul organizatorilor dar, mai ales, oportunitatea oferita reprezentantilor de varf ai autoritatilor statului, top-managerilor, specialistilor din Industria de carne, Industria lactatelor, fermierilor, reprezentantilor sistemului bancar, retail, servicii etc., de a intra in dialog, de a gasi noi oportunitati de dezvoltare a acestor sectoare vitale ale Industriei alimentare din Romania.

Raspunzand intrebarilor, vorbitorii au facut referire la starea de fapt a sectoarelor in care activeaza, au fost dezvoltate teme privind sistemul de finantare oferit de BRD solicitantilor, au detaliat tendintele consumului de carne si lactate din Romania. In mod special, doamna Stanca Tudor a atras atentia asupra cresterii inevitabile a pretului carnii de porc, iar Dorin Cojocaru a avertizat asupra problemelor pe care Industria de lactate trebuie sa le rezolve urgent, fie ca vorbim despre calitatea laptelui-materie prima, fie ca vorbim despre etichetare, mediu, dar si problematica ridicata de zer.

La finalul intalnirii, cei prezenti au participat la un business launch.
Detalii la zi despre Conferinta Internationala infoALIMENT, Meat&Milk 2012 puteti afla accesand http://conferinta.infoaliment.ro/

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Conferinta de presa infoaliment

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Miercuri, 6 iunie, la Hotel Phoenicia, in prezenta numerosilor jurnalisti, a avut loc o intalnire de informare in cadrul careia s-a facut prezentarea generala a Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012. La intalnire au participat doamna Stanca Tudor, Director Executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, domnul Dorin Cojocaru, Director al APRIL, domnul Dan Florian Petre, Șef de Departament Dezvoltare a relatiei pe probleme de Agricultura si Industrie alimentara al BRD Societe Generale, precum si doamna Claudia Bocean, Director General al agentiei infoALIMENT.

In deschiderea conferintei de presa, dupa cuvantul de Bun Venit adresat de Ilie Stoian, Redactorul Șef al agentiei infoALIMENT, doamna Claudia Bocean a prezentat conceptul manifestarii care se va desfasura in zilele de 13 si 14 iunie la Poiana Brasov, subliniind noutatile organizatorice: Ședinte comune in fiecare zi, workshop-uri tematice, vizite de documentare in ferme, in cadrul sectiunii infoTRIP, degustari de produse premium in cadrul sectiunii Innovation.

Totodata, multumind partenerilor oficiali si partenerilor de organizare, doamna Bocean a subliniat suportul principalelor asociatii profesionale din Romania, APRCP, APRIL si Romalimenta. In mod deosebit, Claudia Bocean a evidentiat participarea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, a domnului Presedinte al ANPC, domnul Bogdan Cristian Nica, a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, a presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, ai reprezentantiolor ANSVSA si APIA, dar si participarea internationala de prestigiu din partea ArlaFoods si EBLEX-BPEX. Nu mai putin importanta a fost prezentarea programului de networking, in seara de 13 iunie, sponsorul oficial al Conferintei, TUI, oferind ca premiu al tombolei organizata de infoALIMENT o excursie de doua persoane la Praga.

Luand cuvantul la intalnirea cu presa, doamna Stanca Tudor, Dorin Cojocaru si Dan Florian Petre, au reliefat importanta Conferintei Internationale infoALIMENT, Meat&Milk 2012, subliniind efortul organizatorilor dar, mai ales, oportunitatea oferita reprezentantilor de varf ai autoritatilor statului, top-managerilor, specialistilor din Industria de carne, Industria lactatelor, fermierilor, reprezentantilor sistemului bancar, retail, servicii etc., de a intra in dialog, de a gasi noi oportunitati de dezvoltare a acestor sectoare vitale ale Industriei alimentare din Romania.

Raspunzand intrebarilor, vorbitorii au facut referire la starea de fapt a sectoarelor in care activeaza, au fost dezvoltate teme privind sistemul de finantare oferit de BRD solicitantilor, au detaliat tendintele consumului de carne si lactate din Romania. In mod special, doamna Stanca Tudor a atras atentia asupra cresterii inevitabile a pretului carnii de porc, iar Dorin Cojocaru a avertizat asupra problemelor pe care Industria de lactate trebuie sa le rezolve urgent, fie ca vorbim despre calitatea laptelui-materie prima, fie ca vorbim despre etichetare, mediu, dar si problematica ridicata de zer.

La finalul intalnirii, cei prezenti au participat la un business launch.
Detalii la zi despre Conferinta Internationala infoALIMENT, Meat&Milk 2012 puteti afla accesand http://conferinta.infoaliment.ro/

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...