Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferința ”Ducem agricultura la nivelul următor”

Autor: Meat MIlkluni, 15 septembrie, 2014

La sfârșitul săptămânii trecute, la Sinaia a avut loc conferința cu titlul ”Ducem agricultura la nivelul rmător”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Partidului Conservator, fiind coordonat de domnul Laurențiu Rebega, europarlamentar, membru al Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European. Evenimentul s-a bucurat, cum era și firesc, de prezența domnului Daniel Constantin, Vicepremier și Ministru al Agriculturii, dar și de participarea domnului Victor Ponta, Prim-Ministru al României. Din străinătate au participat domnii Paulo Gouveira (Portugalia)-Reprezentant Copa-Cogeca și Peder Gregersen (Danemarca)-Specialist în managementul apelor. De la Bruxelles, domnul Paolo de Castro-Coordonator al Comisiei pentru Agricultură a Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, a transmis participanților la Conferință un mesaj video.

La manifestare au participat specialiști în agricultură și zootehnie din cadrul PC, dar și principalii conducători de organizații profesionale: Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, Sorin Minea-Președinte Romalimenta și Președinte al Consorțiului Național Agroalimentar, Alex Jurconi-Președinte Pro Agro, Aurel Popescu-Președinte Rompan etc.

Pe durata desfășurării lucrărilor, participanții au căutat să identifice modalități de eficientizarea a activității din agro-industria României, să îmbunătățească modul de colaborare cu autoritățile, să găsească propuneri care să fie înaintate MADR, dar și guvernului, în vederea ducerii agriculturii la un nivel superior, așa cum a sugerat și titlul Conferinței.

rebega fdcÎn cuvântul său, domnul Laurențiu Rebega a subliniat faptul că ”Fermierii români sunt printre cei mai muncitori cetățeni ai României, iar acest lucru se reflectă din plin în PIB, așadar, există un motiv în plus pentru ca aceștia să primească o finanțare mult superioară, pentru inițierea de proiecte de dezvoltare ale afacerilor acestora. România are potențial pentru dezvoltare, iar eu cred cu tărie că fermierii români pot juca un rol important în acest proces și de aceea îmi doresc să facilitez realizarea parteneriatelor în vederea obținerii de fonduri, să inițiez politici publice favorabile pentru profesioniști, să contribui la dezvoltarea sustenabilă a agriculturii.”

La rândul său, Daniel Constantin, subliniind că, și în acest an, mai ales la producția de rapiță și porumb, România va înregistra recolte deosebit de bune, a afirmat că nu a abandonat sprijinul în vederea reducerii cotei de TVA la produsele alimentare, cunoscându-se faptul că Partidul Conservator este, încă de acum 10 ani, inițiatorul acestei propuneri.

Desigur, prezența premierului Victor Ponta a dinamizat lucrările, acesta declarând de la tribuna Conferinței că, după doi ani de mandat, cunoaște bine agricultura României, sectorul fără de care PIB-ul nu ar fi fost la fel de bun pe cât este și pe cât poate fi în condițiile actuale, evidențiind balanța excedentată a comerțului internațional cu alimente și produse agro-industriale al României. Vom reveni cu informații.

 

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...