Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta eblex export focusata pe africa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Atentia a fost focusata pe Africa ca si piata emergenta pentru exporturile de carne din UK, anul acesta la Conferinta EBLEX Export din Stoneleigh Park (Anglia), informeaza GlobalMeatNews.

In prezentarea sa Este Africa urmatoarea China?, Șeful Departamentului de Servicii Export al Eblex, Jean- Pierre Garnier, a discutat despre posibilitatile de a face afaceri cu Africa iar asta ar putea aduce o serie de beneficii pietei de export din UK, datorita populatiei mari si in continua crestere din Africa.

Garnier a declarat: Este o diferenta in crestere intre populatia in crestere, cererea pentru produse alimentare si cresterea rezultatelor in sectorul agricol. Bunastarea in Africa este in crestere datorita preturilor mari al comoditatilor, la fel este si cererea pentru proteine.

Consumul de carne de vita in Africa este de aproximativ 5 milioane tone pe an, care echivaleaza la 5 kg de persoana pe an. Totodata, Garnier prezice ca asta este datorita cresterii populatiei in Africa si cresterea tendintei lor de a consuma produse din Occident.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...