Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta internationala infoaliment-meat&milk 2012, bogdan cristian nica: am instaurat un moratoriu de trei saptamani, cu producatorii din industria alimentara

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Domnul Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Bogdan Cristian Nica, a participat la Conferinta Internationala infoALIMENT, luand cuvantul in prima zi a manifestarii.

Astfel, in sedinta comuna din dimineata de 13 iunie, Domnia Sa a atras atentia ca ANPC este deosebit de implicata in respectarea legislatiei in domeniu dar, in egala masura, este preocupata de colaborarea cu producatorii pe linie educationala si preventiva.

Totodata, Domnul Bogdan Cristian Nica a anuntat un moratoriu de trei saptamani, timp in care procesatorii din Romania pot trimite la sediul ANPC informari cu problemele si sugestiile pe care acestia le au, in relatia cu institutia pe care o reprezinta.

Alaturi de Presedintele ANPC, au fost prezenti si domnii Stelian Nicula si Corneliu Buzu, directori in cadrul institutiei, aceia care au fost in permanent dialog cu participantii la conferinta, oferind consultanta pe tot parcursul manifestarii.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Conferinta internationala infoaliment-meat&milk 2012, bogdan cristian nica: am instaurat un moratoriu de trei saptamani, cu producatorii din industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Domnul Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Bogdan Cristian Nica, a participat la Conferinta Internationala infoALIMENT, luand cuvantul in prima zi a manifestarii.

Astfel, in sedinta comuna din dimineata de 13 iunie, Domnia Sa a atras atentia ca ANPC este deosebit de implicata in respectarea legislatiei in domeniu dar, in egala masura, este preocupata de colaborarea cu producatorii pe linie educationala si preventiva.

Totodata, Domnul Bogdan Cristian Nica a anuntat un moratoriu de trei saptamani, timp in care procesatorii din Romania pot trimite la sediul ANPC informari cu problemele si sugestiile pe care acestia le au, in relatia cu institutia pe care o reprezinta.

Alaturi de Presedintele ANPC, au fost prezenti si domnii Stelian Nicula si Corneliu Buzu, directori in cadrul institutiei, aceia care au fost in permanent dialog cu participantii la conferinta, oferind consultanta pe tot parcursul manifestarii.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...