Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta internationala infoaliment-meat&milk 2012 jean-pierre garnier, eblex-bpex: In marea britanie urmarim in primul rand bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In cadrul Conferintei Internaionale infoALIMENT-Meat&Milk 2012, Jean-Pierre Garnier, expert al EBLEX-BPEX din Marea Britanie, a sustinut comunicarea cu titlul Asigurarea profitabilitatii prin practici eficiente de cresterea animalelor, din punctul de vedere al Marii Britanii.

Comunicarea a avut loc in prima zi a evenimentului. ªeful Departamentului de Export pentru EBLEX si BPEX a abordat teme specifice cresterii bovinelor, ovinelor si porcinelor, in Marea Britanie, insistand pe aspecte ce tin de bunastarea animalelor si protectia mediului.

In deschidere, Jean-Pierre Garnier a facut un rezumat al sectorului cresterii vitelor si oilor. Avem un numar de aproximativ 10 milioane de capete, iar fermele care se ocupa de vite sunt mult mai mari decat cele care se ocupa de cresterea porcilor. Vitele sunt hranite cu iarba; asta pentru ca iarba este foarte ieftina, iar carnea vacilor hranite cu iarba este foarte buna. 50% dintre vaci sunt crescute pentru lapte, iar cealalta jumatate reprezinta productie de carne.

ªi aici costurile de productie sunt foarte ridicate, dar si produsele sunt de o foarte buna calitate. Aruncam o privire si asupra cresterii ovinelor: avem 31 de milioane de capete de ovine, ceea ce inseamna foarte mult. ªi aici, fermele sunt foarte mari, aceasta afacere fiind una foarte profitabila. ªi ovinele sunt hranite exclusiv cu iarba. Este foarte importanta si partea de export: exportam aproximativ 35-40% din productia de ovine a mentionat seful Departamentului de export pentru EBLEX si BPEX.

Acesta este totodata de parere ca puncte care trebuie cunoscute si avute in vedere ar fi controlul diferit asupra lantului alimentar, in cresterea acestor animale in Marea Britanie, comparativ cu alte tari europene. Foarte importanta este opinia consumatorilor, cum la fel de important este si faptul ca fermierii au o influnta politica scazuta. ªi aici, situatia e total diferita de cea a Romaniei. Grupurile mass-media nu reprezinta sustinatori ai fermelor, iar o alta problema e aceea a mediului. Fireste ca siguranta alimentelor si bunastarea animalelor sunt elemente importante, dar problemele legate de mediu sunt situate pe primul loc, ca importanta (…).

Trebuie sa ne asiguram ca si consumatorii prefera produsele noastre. Este foarte important sa mentinem calitatea, iar produsele care sunt vandute au metionat pe eticheta British premium. Exista insa o diferenta intre pretul produselor superioare, british premium si pretul european. Avand in vedere ca nu detinem foarte multe fonduri pentru a face reclama carnii superioare etichetate astfel, calitate superioara rezultata din bunastarea animalelor, ne ramane sa organizam campanii care au un target cu tinta directa si diferite programe care promoveaza produsele de o calitate superioara.

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 1 aprilie 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri. Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO - Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va...

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Brașov
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 27 martie 2015

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 și 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul ”POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA - prioritati pentru iesirea din impas”.   Meat & Milk  2015 – Discutii directe, rezultate...