Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta internationala infoaliment-meat & milk 2012: normele de etichetare si modalitatile de inspectie au fot intens dezbatute in workshop-ul dedicat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Interpelarile adresate speakerilor de catre participanti, la lucrarile in plen si in cadrul workshop-urilor, au avut printre altele menirea de a asigura o paleta de culoare diversa, unde nuantele de negru s-au gri nu si-au gasit locul.

Opinii argumentate si completari ale discursurilor unor vorbitori anteriori si-au facut insa prezenta si in dialogurile dintre speakeri.

Astfel, in primul workshop dedicat fermierilor din industria carnii, unul dintre vorbitori a fost Cristian Popa. Dedicat, in ultimii cinci ani, conceptiei si dezvoltarii programelor de training pe teme de legislatie alimentara, Cristian Popa a sustinut in workshop-ul din cadrul Conferintei Infoaliment comunicarea cu titlul Norme europene de etichetare a produselor din carne. De-a lungul prezentarii materialului, autoritatile de supraveghere si control a desfacerii produselor alimentare (indeosebi ANPC si ANSVSA) nu au scapat de sagetile trimise catre atitudinea lipsita de fermitate si uneori impasibila, cu referire directa la oficiile si directiile aflate in subordinea acestor autoritati.

Venit ulterior la pupitru pentru prezentarea procedurilor speciale de inspectie privind bunastarea animalelor, directorul DSVSA Brasov, dr. Dorin Valter Enache, a tinut (inaintea comunicarii anuntate) sa completeze dizertatia antevorbitorului sau printr-o descriere succinta a activitatii de supraveghere si control. Acesta a subliniat ca activitatea prezenta si – mai ales – perspectivele institutiei pe care o conduce vizeaza indeosebi corectarea lacunelor existente sector, prin indrumarea celor implicati in productie, procesare si desfacere. Adresandu-se direct speker-ului Cristian Popa, Dorin Enache a reamintit ca directiile sanitar-veterinare incearca printr-o activitate constructiva sa stearga imaginea de controlor exclusiv si de distribuitor al sanctiunilor, perceptie existenta inca la nivelul pietei si consumatorilor, vizavi de activitatea inspectorilor sanitar-veterinari.

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...