Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta internationala infoaliment-meat & milk 2012: normele de etichetare si modalitatile de inspectie au fot intens dezbatute in workshop-ul dedicat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Interpelarile adresate speakerilor de catre participanti, la lucrarile in plen si in cadrul workshop-urilor, au avut printre altele menirea de a asigura o paleta de culoare diversa, unde nuantele de negru s-au gri nu si-au gasit locul.

Opinii argumentate si completari ale discursurilor unor vorbitori anteriori si-au facut insa prezenta si in dialogurile dintre speakeri.

Astfel, in primul workshop dedicat fermierilor din industria carnii, unul dintre vorbitori a fost Cristian Popa. Dedicat, in ultimii cinci ani, conceptiei si dezvoltarii programelor de training pe teme de legislatie alimentara, Cristian Popa a sustinut in workshop-ul din cadrul Conferintei Infoaliment comunicarea cu titlul Norme europene de etichetare a produselor din carne. De-a lungul prezentarii materialului, autoritatile de supraveghere si control a desfacerii produselor alimentare (indeosebi ANPC si ANSVSA) nu au scapat de sagetile trimise catre atitudinea lipsita de fermitate si uneori impasibila, cu referire directa la oficiile si directiile aflate in subordinea acestor autoritati.

Venit ulterior la pupitru pentru prezentarea procedurilor speciale de inspectie privind bunastarea animalelor, directorul DSVSA Brasov, dr. Dorin Valter Enache, a tinut (inaintea comunicarii anuntate) sa completeze dizertatia antevorbitorului sau printr-o descriere succinta a activitatii de supraveghere si control. Acesta a subliniat ca activitatea prezenta si – mai ales – perspectivele institutiei pe care o conduce vizeaza indeosebi corectarea lacunelor existente sector, prin indrumarea celor implicati in productie, procesare si desfacere. Adresandu-se direct speker-ului Cristian Popa, Dorin Enache a reamintit ca directiile sanitar-veterinare incearca printr-o activitate constructiva sa stearga imaginea de controlor exclusiv si de distribuitor al sanctiunilor, perceptie existenta inca la nivelul pietei si consumatorilor, vizavi de activitatea inspectorilor sanitar-veterinari.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...