Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta internationala infoaliment-meat&milk 2012 stanca tudor: dorim ca acest eveniment sa devina anual si sa aiba o lunga continuitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Stanca Tudor, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, a reprezentat aceasta organizatie profesionala la lucrarile Conferintei infoALIMENT-Meat&Milk 2012, luand cuvantul in sedinta in plen din dimineata zilei de 14 iunie.

In preambulul cuvantarii sale, Stanca Tudor a subliniat: APRCP a fost partener al acestui eveniment pe care l-am dori sa devina annual si sa se mentina pentru o perioada mai lunga. Am mai participat la diferite evenimente care, din pacate, s-au pierdut in timp si nu au avut efectele scontate. Dar, foarte buna organizare a acestei conferinte si succesul ei, ma indreptatesc sa cred ca nu va fi doar un eveniment singular

In continuare, dupa prezentarea pe scurt a activitatii APRCP si profitand de prezenta in sala a Secretarului de Stat in MADR, Achim Irimescu, doamna Stanca Tudor a transmis cateva doleante ale membrilor Asociatiei, pentru a fi transmise conducerii ministerului si pentru a se tine cont de acestea in organizarea sectorului de productie a carnii de porc din Romania.

In primul rand, s-a solicitat stabilirea unei strategii clare, cu privire la acest sector: Trebuie sa stim ce vrem sa sa fim si, mai ales, cum vrem sa fim, ce fel de productie dorim, de vreme ce Romania este singura tara din Uniunea Europeana care are o productie de carne de porc de mai multe tipuri. Totodata, s-a solicitat o mai buna coordonare a relatiei dintre minister si producatori, o imbunatatire a comunicarii informatiilor catre acestia din urma si, nu in ultimul rand, stabilirea unei metodologii clare si comune de control, din partea autoritatilor abilitate.

Nu este posibil ca un producator sa fie supus si la 9, 10 controale pe an, producatorii fiind nevoiti, aproape, sa salarizeze personal special desemnat pentru a raspunde intre barilor diferitelor comisii de control ale statului, a precizat doamna Tudor.

Meat & Milk 2015: Punem lacat, sau deschidem perspective?
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 1 aprilie 2015

Pume lacat, sau deschidem perspective? Aceasta este intrebarea pe care fermierii si procesatorii din industriile de carne si lapte ale Romaniei si-o pun in aceasta perioada dificila pentru intregul mediu de afaceri. Sub semnul acesti intrebari se va desfasura ziua de 3 iunie a EXPO - Conferintei Internationale Meat & Milk, eveniment care va...

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Brașov
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 27 martie 2015

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 și 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul ”POLITICI DE SPRIJIN, RETEHNOLOGIZARE, PERFORMANTA - prioritati pentru iesirea din impas”.   Meat & Milk  2015 – Discutii directe, rezultate...