Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Conferinta ministeriala privind agricultura, organizata de initiativa central europeana

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, va participa la Conferinta Ministeriala privind Agricultura organizata de Initiativa Central Europeana. Evenimentul are loc vineri, 13 mai 2011 in capitala Serbiei, Belgrad.

Tema conferintei de anul acesta va fi Fermele mici versus globalizare. In discursul pe care il va sustine cu aceasta ocazie, ministrul Valeriu Tabara va prezenta structura fermelor din Romania, punand accentul pe fermele mici si mijlocii si pe actiunile asupra carora trebuie sa se concentreze politica adresata micilor fermieri. De asemenea, oficialul roman va face o prezentare a agriculturii din tara noastra si a sprijinului financiar comunitar si de la bugetul national acordat fermierilor din Romania.

In aceeasi zi, ministrul Valeriu Tabara va avea o intalnire bilaterala cu omologul sau sarb, Dusan Petrovic. Cu aceasta ocazie, cei doi demnitari vor evalua stadiul cooperarii bilaterale in sectorul agroalimentar si vor identifica noi modalitati de colaborare in acest domeniu.

Alaturi de ministrul roman al agriculturii si dezvoltarii rurale, vor mai fi prezenti in capitala Serbiei reprezentanti ai ministerelor de resort din Albania, Austria, Belarus, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Initiativa Centrala Europeana este o structura de cooperare regionala in Europa Centrala, Estica si de Sud-Est, infiintata in noiembrie 1989 la Budapesta, cu prilejul reuniunii vicepremierilor si ministrilor de externe din Austria, Ungaria, Italia si Iugoslavia. In prezent, organizatia numara 18 membri, Romania a aderat la 01 iunie 1996, iar anul acesta presedintia este asigurata de Serbia.(Biroul de Presa al Ministerului Agriculturii)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...