Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta ministeriala privind agricultura, organizata de initiativa central europeana

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, va participa la Conferinta Ministeriala privind Agricultura organizata de Initiativa Central Europeana. Evenimentul are loc vineri, 13 mai 2011 in capitala Serbiei, Belgrad.

Tema conferintei de anul acesta va fi Fermele mici versus globalizare. In discursul pe care il va sustine cu aceasta ocazie, ministrul Valeriu Tabara va prezenta structura fermelor din Romania, punand accentul pe fermele mici si mijlocii si pe actiunile asupra carora trebuie sa se concentreze politica adresata micilor fermieri. De asemenea, oficialul roman va face o prezentare a agriculturii din tara noastra si a sprijinului financiar comunitar si de la bugetul national acordat fermierilor din Romania.

In aceeasi zi, ministrul Valeriu Tabara va avea o intalnire bilaterala cu omologul sau sarb, Dusan Petrovic. Cu aceasta ocazie, cei doi demnitari vor evalua stadiul cooperarii bilaterale in sectorul agroalimentar si vor identifica noi modalitati de colaborare in acest domeniu.

Alaturi de ministrul roman al agriculturii si dezvoltarii rurale, vor mai fi prezenti in capitala Serbiei reprezentanti ai ministerelor de resort din Albania, Austria, Belarus, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Initiativa Centrala Europeana este o structura de cooperare regionala in Europa Centrala, Estica si de Sud-Est, infiintata in noiembrie 1989 la Budapesta, cu prilejul reuniunii vicepremierilor si ministrilor de externe din Austria, Ungaria, Italia si Iugoslavia. In prezent, organizatia numara 18 membri, Romania a aderat la 01 iunie 1996, iar anul acesta presedintia este asigurata de Serbia.(Biroul de Presa al Ministerului Agriculturii)

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...