Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinta ministeriala privind agricultura, organizata de initiativa central europeana

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Valeriu Tabara, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, va participa la Conferinta Ministeriala privind Agricultura organizata de Initiativa Central Europeana. Evenimentul are loc vineri, 13 mai 2011 in capitala Serbiei, Belgrad.

Tema conferintei de anul acesta va fi Fermele mici versus globalizare. In discursul pe care il va sustine cu aceasta ocazie, ministrul Valeriu Tabara va prezenta structura fermelor din Romania, punand accentul pe fermele mici si mijlocii si pe actiunile asupra carora trebuie sa se concentreze politica adresata micilor fermieri. De asemenea, oficialul roman va face o prezentare a agriculturii din tara noastra si a sprijinului financiar comunitar si de la bugetul national acordat fermierilor din Romania.

In aceeasi zi, ministrul Valeriu Tabara va avea o intalnire bilaterala cu omologul sau sarb, Dusan Petrovic. Cu aceasta ocazie, cei doi demnitari vor evalua stadiul cooperarii bilaterale in sectorul agroalimentar si vor identifica noi modalitati de colaborare in acest domeniu.

Alaturi de ministrul roman al agriculturii si dezvoltarii rurale, vor mai fi prezenti in capitala Serbiei reprezentanti ai ministerelor de resort din Albania, Austria, Belarus, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Initiativa Centrala Europeana este o structura de cooperare regionala in Europa Centrala, Estica si de Sud-Est, infiintata in noiembrie 1989 la Budapesta, cu prilejul reuniunii vicepremierilor si ministrilor de externe din Austria, Ungaria, Italia si Iugoslavia. In prezent, organizatia numara 18 membri, Romania a aderat la 01 iunie 1996, iar anul acesta presedintia este asigurata de Serbia.(Biroul de Presa al Ministerului Agriculturii)

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...