Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinţa privind Pescuit şi Acvacultură la Marea Neagră, 24-25 octombrie 2016

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 octombrie, 2016

În perioada 24-25 octombrie 2016, la Bucureşti, va avea loc Conferința la Nivel Înalt privind Cooperarea Consolidată pentru Pescuit și Acvacultură la Marea Neagră, organizată de Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (GFCM FAO) împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Evenimentul se va desfăşura la Hotel Athenee Palace Hilton.

 

Conferinţa va reuni statele riverane la Marea Neagră, statele membre şi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), reprezentanţi ai Comisiei Europene, GFCM, FAO şi Eurofish.

 

Conferința la nivel înalt va avea loc pe 25 octombrie 2016 şi va fi prezidată de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. În ziua precedentă, 24 octombrie 2016, se va ţine sesiunea de experți, în aceeași locație. Sesiunea de experți din țările riverane Mării Negre, din ţările membre ale OCEMN și de la organizațiile relevante va aborda aspecte tehnice legate de cele mai importante provocări în domeniul pescuitului și acvaculturii în regiune.

 

„Obiectivul prioritar al Conferinței este de a încuraja cooperarea consolidată care stă la baza schimburilor de cunoștințe cu privire la aspectele principale care afectează gestionarea pescuitului, acordarea de consultanță științifică cu privire la aspectele biologice și ecologice, impactul socio-economic și impactul asupra mediului, măsuri de gestionare și acvacultură durabilă”, a declarat ministrul Achim Irimescu.

 

Conform ultimelor studii ştiinţifice, starea stocurilor din Marea Neagră este îngrijorătoare, prin urmare sunt necesare acțiuni concertate în scopul protejării eco-sistemelor marine și a reducerii impactului negativ al pescuitului asupra mediului, inclusiv prin alinierea la obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

Utilizarea responsabilă a resurselor și creșterea consumului de pește
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Domnul Alexandru Potor, Secretar de Stat în cadrul MADR, a participat la Reuniunea Comitetului consultativ pentru sectorul pescăresc, ocazie cu care au fost discutate probleme privind sectorul acvaculturii din România. Evenimentul a fost găzduit de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.   Printre...

Modificarea criteriilor de evaluare a programului de finanțare Start Up Nation
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) S-a publicat proiectul unei Ordonantei de Urgenta care priveste Programul Start Up Nation 2018, ce aduce modificari importante asupra criteriilor de evaluare si modului in care se vor derula proiectele aprobate. Aceste modificari sunt in dezbatere publica pentru 30 de zile. In aceasta perioada oricine poate trimite opinii cu privire...