Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conferinţa privind Pescuit şi Acvacultură la Marea Neagră, 24-25 octombrie 2016

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 octombrie, 2016

În perioada 24-25 octombrie 2016, la Bucureşti, va avea loc Conferința la Nivel Înalt privind Cooperarea Consolidată pentru Pescuit și Acvacultură la Marea Neagră, organizată de Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (GFCM FAO) împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Evenimentul se va desfăşura la Hotel Athenee Palace Hilton.

 

Conferinţa va reuni statele riverane la Marea Neagră, statele membre şi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), reprezentanţi ai Comisiei Europene, GFCM, FAO şi Eurofish.

 

Conferința la nivel înalt va avea loc pe 25 octombrie 2016 şi va fi prezidată de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu. În ziua precedentă, 24 octombrie 2016, se va ţine sesiunea de experți, în aceeași locație. Sesiunea de experți din țările riverane Mării Negre, din ţările membre ale OCEMN și de la organizațiile relevante va aborda aspecte tehnice legate de cele mai importante provocări în domeniul pescuitului și acvaculturii în regiune.

 

„Obiectivul prioritar al Conferinței este de a încuraja cooperarea consolidată care stă la baza schimburilor de cunoștințe cu privire la aspectele principale care afectează gestionarea pescuitului, acordarea de consultanță științifică cu privire la aspectele biologice și ecologice, impactul socio-economic și impactul asupra mediului, măsuri de gestionare și acvacultură durabilă”, a declarat ministrul Achim Irimescu.

 

Conform ultimelor studii ştiinţifice, starea stocurilor din Marea Neagră este îngrijorătoare, prin urmare sunt necesare acțiuni concertate în scopul protejării eco-sistemelor marine și a reducerii impactului negativ al pescuitului asupra mediului, inclusiv prin alinierea la obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...