Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Conferința CCIpR, Viitorul Agriculturii Românești

Autor: Meat MIlkmiercuri, 4 decembrie, 2013

La Hotel Athenee Palace Hilton, din București, au avut loc lucrările Conferinței cu titlul ”Viitorul agriculturii românești, între instrumente comunitare și financiare-Focus pe investițiile necesare”. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț Italiană pentru România și a beneficiat de o prezență de prestigiu și foarte numeroasă.

Lucrările evenimentului au fost axate pe analiza agriculturii românești, cu precădere a sectorului vegetal, a nivelului investițiilor italiene în România, a modului în care s=-a colaborat cu partenerii români dar, mai ales, au însemnat și un moment de analiză a viitoarelor direcții de acțiune.

Astfel, în alocuțiunea sa, domnul Dante Stein, Consilier al prim-ministrului Victor Ponta, a reliefat necesitatea înființării unor grupuri de acțiune româno-italiene, în vederea găsirii celor mai bune modalități de finanțare.

La rândul său, Excelența Sa, Ambasadorul Italiei, domnul Diego Brasioli, evidențiind modul în care investitorii italieni își desfășoară activitatea în România, a subliniat necesitatea creșterii investițiilor în cultura mare, în desfacerea și producția de utilaje agricole, precum și în industria frigului sau a energiilor regenerabile.

Ca oaspete de onoare, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, punctând faptul că Italia este principalul partener de afaceri al Româmniei, la nivel comunitar, și pe locul 2 în rândul partenerilor externi, a atras atenția că sunt create facilitățile pentru liberalizarea circulației bunurilor imobiliare, în speță, terenurile agricole, dar România a creat mecanismul de preemțiune la achiziția terenurilor, pentru comunitățile locale.

Nu în ultimul rând, domnul Roberto Scagnoli, Președinte al CCIR, a atras atenția că România trebuie să rezolve urgent problema cadastrului și a primei întabulări a terenurilor agricole.

Dintre participanții care au luat cuvântul mai amintim pe Ileana Bratu-FGCR, Andrei Svoronos-UniCredit Țiriac, Mirco Maschio-Maschio Gaspardo, Mihaela Mitroi-PwC România, Giuseppe Ruggieri-UniCredit Leasing, Paolo Tosi-Eurodezvoltare și Vittorio Crivello-Bios, aceștia prezentându-și oferta de produse și servicii.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...