Dr. Mary Pana

Presedinte ACEBOP

De profesie medic veterinar, absolventa a USAMV Bucuresti, doamna Mary Pana a lucrat in ferme private de pui de carne, gaini ouatoare si suine, fiind ulterior detasata in cadrul programului de pre-aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, realizat impreuna cu Fran?a, pe segmentul legislatiei veterinara.
La finalizarea proiectului, doamna Mary Pana a absolvit Scoala de Inspectori Comunitari in Sanatate Publica Veterinara-ENSV-Lyon.
Dupa un stagiu efectuat la DSVSA-Calarasi, doamna Mary Pana a fost cooptata in echipa ANSVSA, avand o contributie importanta la inlaturarea cazurilor de rabie, precum si la elaborarea sistemului canalizat al carnii de porc din Romania, sistem care a permis scoaterea Romaniei din marasmul comercial cauzat de pesta porcina clasica.
In 2013, a devenit Medic Veterinar Expert al Asociatiatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania, membra a Federa?iei PRO AGRO, pentru ca, in anul 2015, sa devina Presedinte al Asociatiei. Concomitent, incepand cu anul 2017, domnia sa asigura ?i presedintia Comisiei tripartite Nr. Sase-Protec?ia consumatorului si Concurenta loiala, din cadrul Consiliului Economic si Social din Romania.
La eveniment, doamna Mary Pana va fi speaker in dezbaterea din finalul workshop-ului Carne din ziua de 30 mai.