Silvius Stanciu

Prof. Univ. Dr. Universitatea Dunarea de Jos-Galati

Domnul Silvius Stanciu este Profesor Universitar Dr. Ec. Ing. Habilitat al Universitatii Dunarea de Jos din Galati, Director al Centrului de Transfer Tehnologic CTT UGAL si mambru al Consiliului-Consortiu Regional de Inovare al Regiunii Sud-Est.
In workshop-ul Carne, din ziua de 10 mai, domnul Silvius Stanciu va sustine comunicarea cu titlul „Oportunitati si constrangeri pentru productia romaneasca de carne”, in care va detalia despre strategii de supravietuire si succes in afaceri din perspectiva identificarii unor modalitati de a ramane in piata, in conditiile concurentei companiilor straine (exemplificand cu stategia de succes a companiei Sergiana), despre capitalul strain si dependenta pietei romanesti de importuri.
Ulterior, in workshop-ul Lapte din aceeasi zi, va prezenta ”Studiu privind capacitatea de supravietuire a agentilor economici autohtoni la incidente critice-Rezilienta lantului alimentar la situatiile critice”, dar va face si referiri la „Inovare si succes in industria laptelui” (produse noi, adresate unor nise de piata, realizate de producatori din industria laptelui (nu doar europeni), cu identificarea unor potentiale modele de afaceri adaptabile sectorului romanesc).