Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conflict intre sindicatul oierilor si ministerului agriculturii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, ca urmare a precizarilor Ministerului Agriculturii la articolul publicat in revista Ferma, numarul 12/2011, cu titlul Mor fermele cand vrea Tabara?, Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine face urmatoarele observatii:

Intrucat in formularea textului documentului MADR recunoastem modul domnului Gheorghe Vaida, sef de cabinet al Ministrului Agriculturii Valeriu Tabara, de a dialoga folosind limbajul de lemn prin care, in afara de nimic, nu spune chiar nimic, raspundem acuzatiilor MADR prin a ne adresa domnului Vaida.

Ii multumim domnului Vaida pentru raspunsul oferit Comunicatului de Presa dat publicitatii de Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine, respectiv Asociatia Crescatorilor de Bovine „Bovisib”, in data de 13 decembrie 2011.

Referitor la acuzatiile adresate domnului Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), vreau sa ii amintesc domnului Vaida ca la data la care trebuia sa se depuna documentele pentru acreditarea asociatiilor membre FCBR in vederea conducerii registrelor genealogice, presedinte al FCBR era Domnul Mircea Ciurea, cel care se face vinovat de tradarea intereselor crescatorilor de bovine, motiv pentru care a si fost schimbat de la conducerea Federatiei. Insa, acesta este in continuare agreat de Ministerul Agriculturii, fiind invitat la discutii in numele crescatorilor de animale, desi Dl Ciurea nu mai reprezinta interesele acestora.

De asemenea, sunt acuzat si ca nu dialoghez cu specialistii din Ministerul Agriculturii.
Tin sa ii amintesc domnului Vaida faptul ca eu, in calitate de reprezentant al crescatorilor de ovine dar si de bovine, am avut dialog cu specialisti din cadrul MADR, dar nu am avut cunostinta de deciziile luate in culisele MADR sau peste noapte, ceea ce inseamna ca aceste comisii de dialog social functioneaza mai mult teoretic decat practic.

Situatiile nu sunt intamplatoare, atata timp cat conducerea MADR se amesteca in treburile interne ale asociatiilor cu scopul de a le distruge, astfel incat acestea sa nu mai aiba forta necesara pentru a contracara unele decizi ale MADR. Un exemplu ar fi propunerea Ministerului Agriculturii ca producatorii agricoli romani sa fie reprezentati la „COPA-COCEGA” prin intermediul Ministerului, si nu direct pentru ca acestia sa-si poata apara si promova singuri interesele, asa cum fac producatorii din restul statelor UE, carora Guvernele le achita si contravaloarea cotizatiei la aceasta organizatie pentru a avea reprezentativitate la nivel european.

Referitor la faptul ca mi se atrage atentia ca trebuie sa ma hotarasc pe cine reprezint, pe sindicalisti sau pe crescatorii de animale, vreau sa mentionez ca crescatorii de animale sunt si membri ai Sindicatului. Cat despre modul in care suntem organizati, aceasta nu este treaba MADR, Ministerul avand alte lucruri mai importante de realizat pentru agricultura romaneasca, sector care este in moarte clinica.
Domnul Vaida, in loc sa se ocupe de politica agricola, si in special de sectorul zootehnic, este preocupat mai mult de imaginea personala, dovada fiind faptul ca tinde spre functia de Ministru Secretar de Stat, fara a constientiza ca este o caciula prea mare pentru dansul.

In urma articolului din revista Ferma am fost uimit de domnul Vaida care era foarte suparat pentru faptul ca am indraznit sa am opinie diferita de a dansului, iar pe langa alte apostrofari am fost atentionat ca pentru mine usile MADR sunt inchise. Acest fapt denota ca MADR nu mai este o institutie publica, ci un S.R.L.

Aceasta afirmatie nu este de mirare din moment ce domnul Vaida este recunoscut ca un om plin de ura si ranchiuna, fapt ce nu il recomanda pentru a detine o functie publica.

O parte dintre crescatori regreta ca au participat la INDAGRA cu animalele pe cheltuiala lor, iar in final au fost tratati asa cum au fost tratati. In schimb, la MADR, domnul Vaida, prin jocurile de culise ce favorizeaza anumite interese, a reusit sa creeze un haos in sistemul insamantarilor artificiale, astfel ca la specia bovine, unde baza genetica este sub orice critica si se deterioreaza in continuare, s-a ajuns la a avea vaci egale cu potentialul caprelor.

Ameliorarea la specia ovine se face datorita crescatorilor, intrucat am facut Domnule Director, producatorii agricoli din Romania ii multumesc lui Dumnezeu ca nu vi s-a implinit visul de a ajunge Secretar de Stat, caci astfel agricultorii din Romania dispareau, iar MADR-ul nu isi mai avea rostul, ne mai avand obiectul muncii. Performantele Dumneavoastra sunt recunoscute prin faptul ca pe unde ati trecut, in urma ati lasat nimic. singuri importuri si incrucisari pentru a obtine performante, desi menirea crescatorilor este de a face productie, nu testari, pierzand bani si timp.

Presedintele Sindicatului,
MARCEL ANDREI

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...