Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Congresul Mondial al Studenţilor Veterinari va fi organizat în 2015, la Cluj

Autor: Meat MIlkvineri, 24 ianuarie, 2014

(Agerpres) Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza în 2015 Congresul Mondial al Studenţilor Veterinari, potrivit unui comunicat de presă al USAMV Cluj.

Potrivit sursei, delegaţia studenţilor Facultăţii de Medicină Veterinară a USAMV Cluj Napoca a obţinut voturile necesare pentru a găzdui evenimentul, în cadrul Congresului Anual 2014, care a avut loc la Ankara, în Turcia, la mijlocul lunii ianuarie.
„Prezentarea excelentă care a susţinut oferta făcută de către delegaţia Facultăţii de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca în faţa participanţilor la Congresul Anual 2014 al IVSA, a întrunit 38 de voturi favorabile, surclasând ofertele delegaţiilor din Franţa (18 voturi) şi Rusia (3 voturi)”, se arată în comunicatul USAMV Cluj.

IVSA (International Veterinary Students’ Association), este o organizaţie internaţională non-profit a studenţilor din domeniul medical-veterinar din 45 de state ale lumii.
Scopul IVSA este de a îmbunătăţi standardele internaţionale ale învăţământului veterinar prin schimbul de idei, cunoştinţe şi cultură.
Întâlnirile anuale prilejuite de congresele şi simpozioanele IVSA sunt apreciate ca fiind cele mai prestigioase întâlniri la nivel mondial ale studenţilor veterinari.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...