Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conservarea cărnii cu ajutorul presiunilor înalte

Autor: Meat MIlkluni, 15 septembrie, 2014

Una dintre metodele cele mai noi de conservare a cărnii este conservarea cu ajutorul presiunilor înalte, metodă ce are la bază sensibilitatea structurii membranei celulare a bacteriilor sub acţiunea presiunilor înalte ce distrug practic celula microbiană. Acest procedeu se derulează la temperatura mediului ambiant şi de aceea poate fi considerat drept o pasteurizare sau o sterilizare „la rece”, se aarată într-un studiu publicat de MeatProcessing.

Metoda se aplică cu succes la preparatele din carne cu compoziţii termosensibile, dar şi pentru conservarea condimentelor ori a preparatelor culinare pe bază de carne. Presiunile înalte influenţează gustul produsului prin intensificarea aromei datorită acţiunii enzimelor proteolitice sensibile la presiuni înalte, precum şi punctul de topire, ceea ce permite păstrarea produselor în stare proaspătă la temperaturi scăzute.

O altă metodă bazată pe principii fizice este conservarea cu ajutorul câmpurilor magnetice statice sau oscilante ce exercită o acţiune letală asupra microorganismelor, distrugându-le, practic ADN-ul prin ruperea legăturilor ccovalente. Utilizarea acestei metode nu este deloc periculoasă pentru operator, rezultatul final fiind un preparat din carne care îşi păstrează calitatea senzorială şi nutriţională iniţială. Metoda necesită un consum redus de energie.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...