Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consiliul concurentei a autorizat preluarea vericom de catre elit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Consiliul Concurentei(CC) a autorizat preluarea firmei Vericom 2001, de productie si comercializare a mezelurilor, de catre compania Elit, in urma unei analize care a indicat ca tranzactia respecta prevederile legale, a anuntat autoritatea.”Desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune”, se arata intr-un comunicat al CC.

„Din punct de vedere geografic, piata productiei si comercializarii en-gross de preparate din carne este o piata nationala, deoarece produsele Vericom 2001 pot fi disponibile clientilor din intreaga tara, prin reteaua de distributie a Elit. Din analiza a rezultat ca operatiunea de concentrare economica nu conduce la ingrijorari de natura concurentiala nici la nivelul municipiului Bucuresti si in imprejurimi, pe o raza de 300 de km in jurul acestuia (cea mai restrictiva definitie a pietei) si nici la nivel national”, se mentioneaza in comunicat. In luna mai, Consiliul Concurentei a anuntat ca a sanctionat Elit cu 538.000 lei, pentru ca nu a notificat in termen de 30 de zile preluarea Vericom 2001.

Compania Elit, din judetul Alba, este detinuta de omul de afaceri Dorin Mateiu, si detine 80% din actiunile Vericom 2001.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...