Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consiliul judetean tulcea demareaza „caravana informarii pentru pescari”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

CJ Tulcea va implementa Caravana informarii pentru pescari, care sa explice prevederile Ordonantei de Guvern prin care resursele acvatice vii din Delta Dunarii vor fi gestionate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) si administratiile publice locale, informeaza Agerpres.

Presedintele CJ, Victor Tarhon, a declarat saptamana trecuta, in timpul unei sedinte la care au participat primarii unitatilor administrativ-teritoriale din Rezervatie, ca ordonanta reprezinta un prim pas spre punerea in practica a unui program de dezvoltare a Deltei Dunarii, dupa ce in martie 2009 acesta a fost pus pe hartie, iar la un interval de un an s-a constituit un Comitet inter-ministerial pentru dezvoltarea Deltei Dunarii.

In opinia sa, Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvern reprezinta o revenire la sistemul aplicat in Delta Dunarii de Grigore Antipa in perioada 1911-1947. Am urmarit sa redam demnitatea pescarului care poate astfel sa-si faca o paine mai alba sau mai neagra in functie de randamentul pe care il are. Nu suntem detinatorii adevarului absolut, dar ceea ce este important tine de faptul ca se vrea o dezvoltare durabila pe coordonate care sa dea sanse egale tuturor. (…) Ne dorim ca prin aceste reglementari sa refacem acea breasla adevarata a pescarilor, a mai spus presedintele Tarhon.

Presedintele CJ nu a exclus insa posibilitatea ca numarul pescarilor din Delta Dunarii sa scada, in conditiile noului act normativ, mentionand totodata ca in perioada 11-16 ianuarie toate comunitatile de pescari din Delta vor fi informate cu privire la noile reglementari, in cadrul unei caravane care va incepe marti, 11 ianuarie, in orasul Isaccea.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...