Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constanţa – Societăţi amendate pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 20 august, 2014

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a efectuat 204 controale. În vizorul inspectorilor s-au aflat, printer altele, opt depozite alimentare, 100 de unităţi de alimentaţie publică, 14 unităţi de producţie, nouă laboratoare de cofetărie – patiserie, 29 de unităţi de comercializare, şase supermarket-uri, trei unităţi de depozitare.

Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate zece amenzi, în valoare de 7.800 de lei. Vorbim despre nerespectarea normelor sanitar-veterinare privind depozitarea produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi nerespectarea normelor de igienă. De asemenea, a fost interzisă activitatea la un centru de prelucrare a laptelui pentru neconformităţi privind întreţinerea spatiilor de producţie.

Nu în ultimul rând, pentru neconformităţi privind depozitarea produselor alimentare şi nerespectarea programului de autocontrol au fost aplicate avertismente la un depozit alimentar de origine nonanimală şi la şase unităţi de comercializare. (www.ziuaconstanta.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...