Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constantin critică taxa pe stâlp

Autor: Meat MIlkvineri, 30 mai, 2014

(Agerpres) Agricultura românească a cunoscut o pantă foarte bună şi nu cred că este bine, acum, când suntem în creştere, că venim cu taxe care împiedică dezvoltarea, a declarat, joi, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

‘Trebuie specificat un lucru: că taxa pe stâlp nu se adresează persoanelor fizice, ci companiilor. Eu, ca ministru al Agriculturii, sunt preocupat ca acele lucruri pe care le consideraţi şi dumneavoastră nejustificat a fi taxate să nu se mai regăsească în forma finală. Ministerul de Finanţe este mai mult decât deschis, iar primul ministru a spus acest lucru. Prin taxa pe stâlp nu s-a vizat sectorul agricol, ci alte sectoare ale economiei. Sunt convins că, în câteva săptămâni, vom găsi soluţia corectă, astfel încât fermierii să nu fie afectaţi, mai ales că agricultura a cunoscut o pantă foarte bună, şi poate să fie, în acest moment, ceea ce ne dorim, respectiv un motor de creştere economică. Nu cred că este bine ca acum, când suntem în creştere, să venim cu taxe care împiedică dezvoltarea’, a explicat Constantin.

Ministrul Agriculturii a menţionat că s-au purtat discuţii cu Ministerul Finanţelor referitoare la taxa pe stâlp, iar lucrurile vor fi corectate în urma unei analize realizate într-un timp foarte scurt.

‘Am avut o discuţie cu Ministerul Finanţelor şi căutăm să identificăm ce probleme sunt pe tema taxei de stâlp. Înţeleg că şi în alte domenii există o astfel de problemă şi se caută soluţia şi să reglăm acolo unde sunt considerate incorecte acele taxe: platformele, gardurile, instalaţiile de irigaţii care au valoare foarte mare şi care generează taxe foarte maro. Toate aceste lucruri vor fi corectate după o analiză care se va face într-un timp foarte scurt’, a spus Daniel Constantin.

Taxa pe construcţiile speciale (‘taxa pe stâlp’) reprezintă 1,5% din valoarea activului. Impozitul pe construcţii speciale vizează numai persoanele juridice şi se va aplica pentru reţelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii. Măsura vizează companii care deţin astfel de construcţii, precum E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz.

Sunt exceptate de la plata impozitului terasele pe arabil, plantaţiile pomicole şi viticole, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile şi celelalte persoane juridice fără scop patrimonial, precum şi clădirile pentru care Consiliul Local a acordat scutire de la plata impozitului pe clădiri conform titlului IX din Codul fiscal.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...