Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Constantin, director de la 1 aprilie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Daniel Constantin a devenit director al APIA la sfarsitul lunii martie si l-a inlocuit pe Dan Gherghelas, care a demisionat din agentie, incheindu-si activitatea pe 12 februarie, declarand ca nu poate accepta „ingerinta politicului intr-o activitate strict tehnica”.

Constant a fost anuntat pe postul de director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura dupa ce Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a demis, la jumatatea lunii martie, 18 directori din conducerea centrala a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si 42 de directori la nivel local, deoarece nu a fost respectat termenul de incepere a platilor la hectar catre fermieri.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca fosta conducere a APIA ar trebui trasa la raspundere, prin returnarea salariilor primite, pentru neregulile din activitatea agentiei, care ar putea determina penalitati de circa 70 de milioane euro din partea CE.

„In mod firesc, daca ai luat un salariu, unii au luat chiar 200 de milioane de lei pe luna, pentru ceeea ce nu ai facut, in orice tara din lume trebuie sa restitui acesti bani. Asa ar fi normal. Nu stiu daca si la noi lucrul acesta va deveni normal. Eu am dat tema asta in lucru, o sa vedem si daca e posibil. Va trebui sa demonstram ca e din vina lor si nu exista alta vina”, a declarat ministrul Agriculturii, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Camera Deputatilor a respins, in absenta deputatilor PNL si UDMR, solicitarea liberalilor si a Uniunii de infiintare a unei comisii de ancheta privind demiterea de catre ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a 60 de directori ai APIA. Pentru respingerea infiintarii acestei comisii s-au exprimat 179 deputati, iar unul a fost impotriva. In urma cu doua saptamani, PNL si UDMR au cerut, in plen, infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la demiterea a 60 de directori ai APIA, in timp ce reprezentantii PSD si PDL au cerut respingerea acestei solicitari.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...