Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constantin, director de la 1 aprilie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Daniel Constantin a devenit director al APIA la sfarsitul lunii martie si l-a inlocuit pe Dan Gherghelas, care a demisionat din agentie, incheindu-si activitatea pe 12 februarie, declarand ca nu poate accepta „ingerinta politicului intr-o activitate strict tehnica”.

Constant a fost anuntat pe postul de director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura dupa ce Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a demis, la jumatatea lunii martie, 18 directori din conducerea centrala a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si 42 de directori la nivel local, deoarece nu a fost respectat termenul de incepere a platilor la hectar catre fermieri.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca fosta conducere a APIA ar trebui trasa la raspundere, prin returnarea salariilor primite, pentru neregulile din activitatea agentiei, care ar putea determina penalitati de circa 70 de milioane euro din partea CE.

„In mod firesc, daca ai luat un salariu, unii au luat chiar 200 de milioane de lei pe luna, pentru ceeea ce nu ai facut, in orice tara din lume trebuie sa restitui acesti bani. Asa ar fi normal. Nu stiu daca si la noi lucrul acesta va deveni normal. Eu am dat tema asta in lucru, o sa vedem si daca e posibil. Va trebui sa demonstram ca e din vina lor si nu exista alta vina”, a declarat ministrul Agriculturii, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Camera Deputatilor a respins, in absenta deputatilor PNL si UDMR, solicitarea liberalilor si a Uniunii de infiintare a unei comisii de ancheta privind demiterea de catre ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a 60 de directori ai APIA. Pentru respingerea infiintarii acestei comisii s-au exprimat 179 deputati, iar unul a fost impotriva. In urma cu doua saptamani, PNL si UDMR au cerut, in plen, infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la demiterea a 60 de directori ai APIA, in timp ce reprezentantii PSD si PDL au cerut respingerea acestei solicitari.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...