Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Constantin, director de la 1 aprilie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Daniel Constantin a devenit director al APIA la sfarsitul lunii martie si l-a inlocuit pe Dan Gherghelas, care a demisionat din agentie, incheindu-si activitatea pe 12 februarie, declarand ca nu poate accepta „ingerinta politicului intr-o activitate strict tehnica”.

Constant a fost anuntat pe postul de director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura dupa ce Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a demis, la jumatatea lunii martie, 18 directori din conducerea centrala a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si 42 de directori la nivel local, deoarece nu a fost respectat termenul de incepere a platilor la hectar catre fermieri.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca fosta conducere a APIA ar trebui trasa la raspundere, prin returnarea salariilor primite, pentru neregulile din activitatea agentiei, care ar putea determina penalitati de circa 70 de milioane euro din partea CE.

„In mod firesc, daca ai luat un salariu, unii au luat chiar 200 de milioane de lei pe luna, pentru ceeea ce nu ai facut, in orice tara din lume trebuie sa restitui acesti bani. Asa ar fi normal. Nu stiu daca si la noi lucrul acesta va deveni normal. Eu am dat tema asta in lucru, o sa vedem si daca e posibil. Va trebui sa demonstram ca e din vina lor si nu exista alta vina”, a declarat ministrul Agriculturii, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Camera Deputatilor a respins, in absenta deputatilor PNL si UDMR, solicitarea liberalilor si a Uniunii de infiintare a unei comisii de ancheta privind demiterea de catre ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a 60 de directori ai APIA. Pentru respingerea infiintarii acestei comisii s-au exprimat 179 deputati, iar unul a fost impotriva. In urma cu doua saptamani, PNL si UDMR au cerut, in plen, infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la demiterea a 60 de directori ai APIA, in timp ce reprezentantii PSD si PDL au cerut respingerea acestei solicitari.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...