Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constantin, director de la 1 aprilie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Daniel Constantin a devenit director al APIA la sfarsitul lunii martie si l-a inlocuit pe Dan Gherghelas, care a demisionat din agentie, incheindu-si activitatea pe 12 februarie, declarand ca nu poate accepta „ingerinta politicului intr-o activitate strict tehnica”.

Constant a fost anuntat pe postul de director al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura dupa ce Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a demis, la jumatatea lunii martie, 18 directori din conducerea centrala a Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si 42 de directori la nivel local, deoarece nu a fost respectat termenul de incepere a platilor la hectar catre fermieri.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca fosta conducere a APIA ar trebui trasa la raspundere, prin returnarea salariilor primite, pentru neregulile din activitatea agentiei, care ar putea determina penalitati de circa 70 de milioane euro din partea CE.

„In mod firesc, daca ai luat un salariu, unii au luat chiar 200 de milioane de lei pe luna, pentru ceeea ce nu ai facut, in orice tara din lume trebuie sa restitui acesti bani. Asa ar fi normal. Nu stiu daca si la noi lucrul acesta va deveni normal. Eu am dat tema asta in lucru, o sa vedem si daca e posibil. Va trebui sa demonstram ca e din vina lor si nu exista alta vina”, a declarat ministrul Agriculturii, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Camera Deputatilor a respins, in absenta deputatilor PNL si UDMR, solicitarea liberalilor si a Uniunii de infiintare a unei comisii de ancheta privind demiterea de catre ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a 60 de directori ai APIA. Pentru respingerea infiintarii acestei comisii s-au exprimat 179 deputati, iar unul a fost impotriva. In urma cu doua saptamani, PNL si UDMR au cerut, in plen, infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la demiterea a 60 de directori ai APIA, in timp ce reprezentantii PSD si PDL au cerut respingerea acestei solicitari.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...