Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constantin discută la UE efectele embargoului rusesc

Autor: Meat MIlkjoi, 4 septembrie, 2014

In perioada 4-5 septembrie 2014, o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va efectua o deplasare la Bruxelles, Belgia, pentru a participa la Reuniunea extraordinară a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit).

Tema reuniunii o constituie interdicţia impusă de Federaţia Rusă asupra importului de produse agricole din Uniunea Europeană. În cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului Uniunii Europene din data de 5 septembrie 2014 se doreşte analizarea şi identificarea problemelor şi posibilelor măsuri menite să vină în sprijinul fermierilor afectaţi de embargo.

De asemenea, în marja Consiliului, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează, în data de 4 septembrie 2014, la sediul Parlamentului European (PE) Conferinţa cu tema Politica Agricolă Comună – promovarea şi marketingul produselor cu tradiţie, urmată de o degustare de mici, brânzeturi, vin și bere românești, eveniment la care sunt invitaţi membri ai Parlamentului European, comisari europeni, reprezentanţi ai Comisiei.

După alocuţiunea susţinută de viceprim-ministrul Daniel Constantin, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş şi Excelența Sa, domnul Ambasador extraordinar și plenipotențiar Mihnea Motoc, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană vor avea intervenţii pe această temă.

Reamintim că în data de 5 iunie a.c., a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE nr. L166/11 Regulamentul Comisiei nr. 601/ 2014 care amendează Anexa II la Regulamentul 1333/ 2008 în ceea ce privește categoriile de carne și utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici după rețeta originală și comercializarea micilor realizați din aceasta pe piața națională, dar și la nivel european. Precizăm că Regulamentul 601/ 2014 a intrat în vigoare la data de 25 iunie 2014. (madr.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...