Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Constantin: Închiderea hipermarket-urilor la final de săptămână, doar în caz extrem

Autor: Meat MIlkjoi, 20 februarie, 2014

(Agerpres) Închiderea marilor magazine la sfârşitul săptămânii este cu scopul de a sprijini producătorii agricoli din România este o considerată o măsură extremă de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care crede că aceştia au nevoie de un sprijin pentru a produce mai mult.

„Trebuie să-i ajutăm să producă mai mult, deci cantitativ, pe de o parte, dar şi calitativ, pe de altă parte. Cred că producem în România suficient cât să satisfacem nevoia hipermarketurilor dar, din păcate, nu producem în comun, nu colectăm în comun şi nu valorificăm în comun”, a declarat Daniel Constantin la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor, după prezentarea conceptului vizând Planul Naţional de Dezvoltare a României (PNDR) în perioada 2014-2020.

Potrivit oficialului MADR, dacă producătorii agricoli şi-ar valorifica producţia s-ar, forţa lor de negociere ar creşte foarte mult pe piaţa locală.

Vicepreşedintelui Comisiei pentru agricultură, Marin Anton a venit cu sugestia ca marile magazine să fie închise la sfârşitul săptămânii, de sâmbătă, de la ora 14,00, până luni dimineaţa.

În 2015, Profi și Mega Image vor deschide 200 de magazine
Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 ianuarie 2015

Profi și Mega Image și-au propus ambiții mari de extindere pentru anul 2015 și vor deschide 200 de magazine. Pentru atingerea acestui obiectiv, lanţurile de supermarketuri şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare...

Viitor incert pentru Billa România, în 2015
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 decembrie 2014

Potrivit ultimelor informații care circulă în piață, anul 2015 pare a fi incert pentru Billa România, germanii de la Rewe făcând primii paşi către vânzarea supermarketurilor Billa, rețeaua ajungând a fi cel mai mic jucător din comerţul modern local În prezent, Billa România deține doar puțin peste 80 de magazine, cu un volum de...