Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constantin: Posibile fraude la plăţile în domeniul zootehnic

Autor: Meat MIlkluni, 28 iulie, 2014

(Agerpres) Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat că, în urma acţiunii demarate de Corpul de Control, au fost transmise spre analiză Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) ‘situaţii suspecte’ depistate în cinci sau şase judeţe privind plăţi în domeniul zootehnic.

‘Ca urmare a acţiunii pe care DNA a avut-o la Suceava în urmă cu peste o lună, Corpul de Control a început o analiză la nivelul fiecărui judeţ. Până în momentul de faţă, cred că 25 de judeţe au fost analizate şi sunt cinci sau şase judeţe, sper să nu greşesc, (…), în care au fost găsite situaţii suspecte, ca să spunem aşa. Au fost transmise spre analiză DNA-ului’, a afirmat, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Daniel Constantin a menţionat că unul dintre judeţele în care există suspiciune este Alba, aici fiind descoperite două astfel de cazuri, respectiv două plăţi care sunt investigate. Ministrul a subliniat că în Alba ‘nu sunt situaţii majore aşa cum s-au înregistrat la Suceava’.

‘Vreau să-i asigur pe toţi crescătorii de animale că suntem extrem de vigilenţi şi că plăţile destinate crescătorilor de animale vor ajunge către aceştia şi nu către oameni, puţini, nu mulţi, dar care mai încearcă să înşele sistemul’, a declarat ministrul. Daniel Constantin a menţionat că este vorba de fonduri de la bugetul de stat şi nu de fonduri europene.

La nivelul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava, funcţionari cu atribuţii de verificare şi aprobarea dosarelor de subvenţie au admis la plată cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafaţă sau în domeniul zootehnic unor persoane fizice, juridice, parohii şi mănăstiri ce nu îndeplineau condiţiile de eligibilitate.

‘Astfel au fost solicitate/acordate subvenţii, în perioada 2010-2013, cu încălcarea legii şi nerespectarea normelor APIA, din bugetul general al Comunităţilor Europene şi de la bugetul de stat, într-un număr total de 246 dosare de acordare a sprijinului financiar (exploataţii agricole, asociaţii zootehnice şi I.F. cu acest domeniu), precum şi în cazul unor parohii şi mănăstiri din judeţul Suceava, ce nu desfăşurau activităţi agricole sau zootehnice (în anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare pentru o valoare de peste 1,7 milioane lei, iar în 2013 un număr de 213 dosare de subvenţii în valoare de aproximativ 2,4 milioane lei pentru parohii şi mănăstiri din judeţul Suceava)’, susţin procurorii DNA.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...