Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constantin: Reducerea TVA, numai prin dialog FMI!

Autor: Meat MIlkmiercuri, 10 septembrie, 2014

(Agerpres) Rezultatele după un an de la reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% vor fi anunţate miercuri după şedinţa de Guvern, iar o decizie în ceea ce priveşte extinderea măsurii pe alte sectoare se va lua după discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), a declarat, marţi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la un eveniment pe teme agricole.

Potrivit Ministrului, astăzi, va fi o discuţie în Guvern şi se vor trage concluziile cu privire la perioada în care am avut TVA redusă la pâine, produse din pâine şi pe filiera de produs, după care se vor analiza  şi alte oportunităţi.

„Mi-aş fi dorit să combatem definitiv evaziunea fiscală, este adevărat că am redus-o cu un procent semnificativ, dar nu total aşa cum ne-am fi dorit. Încă mai avem de lucru şi cred că pe lângă această măsură trebuie să mai venim şi cu alte măsuri, la care se gândeşte şi Ministerul de Finanţe în această perioadă”, a precizat ministrul de resort.

Acesta a subliniat că în prezent se fac analize sectoriale împreună cu asociațiile de producători, însă o decizie în privinţa extinderii măsurii de reducerea TVA se va lua numai după discuțiile cu FMI.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...