Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Constantin: Subvențiile pentru ovine se plătesc din 26 martie

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 25 martie, 2015

În urma anunțului făcut de federația Agrostar, potrivit căruia, dacă fermierii nu vor primi subvențiile promise, vor trece la acțiuni de protest, Daniel Constantin, Ministru al Agriculturii a anunțat ieri că mâine, 26 februarie, vor începe plăţile pentru ovine, iar cel târziu de luni, 30 martie, vor primi subvenţia şi crescătorii de bovine.

 

„Am avut o discuţuie cu Daniel Constatin şi ni s-a spus în felul următor: pentru ovine se va începe plata de joi, iar APIA s-a angajat că până miercuri (25 martie-n.red) va da efectivul eligibil şi la bovine, urmând ca cel târziu de vineri sau de luni să înceapă plata şi la bovine”, a declarat Claudiu Frânc, preşdeintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, pentru Agroinfo.

„Dacă şi de data asta ne mint, vor avea o mare problemă, pentru că oamenii nu mai au răbdare. Oamenii au spus clar, mai aşteptăm o dată, dar dacă de săptămâna viitoare, luni, marţi, nu încep plăţile, va fi o problemă mare. Iară suntem lăsaţi ultimii pentru că APIA nu şi-a făcut treaba? Au fost multe lucruri pe care le-am înţeles. Au avut destul timp să rezolve toate problemele. (…) 90% din judeţe şi-au făcut treaba, dar sunt judeţe, din Moldova şi din sud, care nu şi-au făcut treaba. Cei de acolo să plece acasă”, a mai spus preşedintele FCBR.

 

Claudiu Frânc a mai declarat că nu a fost contactat de membrii Agrostar privind protestele pe care aceştia le pregătesc la sediul Guvernului pentru 2 aprilie 2015. La rândul său, preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte, Eugen Gonţea, a declarat că ”banii nu au cum să ajungă în conturile fermierilor mai repede de 10- 12 zile de la data la care APIA începe să facă plăţile. „(… ) Traseul banilor prin trezorerie ar mai dura cel puțin 4 zile. Nu vedem noi banii ăia mai devreme de 10-12 zile”. În aceste condiţii, chiar dacă APIA începe să autorizeze plăţile în această săptămână şi la începutul celei viitoare, dacă punem la socoteală şi zilele libere de sărbătoare, o mare parte dintre crescătorii de animale, mai ales cei care deţin bovine, ar putea primi banii abia după Paşte.

Afacerile din sectorul cărnii, analizate la Meat.Milk 2019 în Workshop
Autor: meatmilk  /   marți, 9 aprilie 2019

Aflat în degringoladă, cel puțin din perspectiva aprovizionării cu materie primă, afacerile din sectorul românesc al cărnii vor fi analizate în dezbaterea din finalul workshop-ului Carne, din după-amiaza zilei de 30 mai a conferinței internaționale Meat.Milk 2019.   Pe lângă modificarea structurală a consumului, lucru care...

Forumul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 5 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 2-4 aprilie a avut loc la București Forumul Consultativ al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și vizita directorului executiv al acestei instituții, dr. Bernhard URL, evenimente organizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor...