Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Constantin: Tema TVA la carne va fi rezolvată de noul guvern

Autor: Meat MIlkvineri, 26 septembrie, 2014

Prezent la conferința Mediafax, Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a referit la ardenta temă a reducerii TVA–ului la unele produse alimentare. Acesta a declarat:

”Am avut emoții cu privire la rezultatele reducerii TVA-ului la pâine. Dar, după cum am văzut cu toții, chiar dacă rezultatele nu au fost foarte bune, ele au fost mai bune decât ne așteptam. Asta ne-a determinat să sperăm că și alte produse alimentare vor beneficia de această măsură.

După cum știți, Premierul ne-a cerut ca, împreună cu Ministerul de Finanțe, să studiem și reducerea pe alte zone. Personal, consider că primul sector care trebuie să beneficieze de această reducere este acela al cărnii, dar această temă va rămâne să fie rezolvată cel mai devreme în a doua umătate a lunii noiembrie, de către noul guvern și numai în urma negocierilor cu FMI.

Nu cred că ar fi just ca actualul guvern să întocmească un buget pe 2015, așa că eventuala reducere a TVA la carne sau lapte și lactate, la legume-fructe sau la produsele eco să fie cuprinsă în noul buget al noului guvern”.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...