Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consumatorii vor să știe cum sunt produse alimentele

Autor: Meat MIlkluni, 15 iulie, 2013

Un studiu independent efectuat în Marea Britanie,  arată că opt din 10 consumatorii doresc să știe ce sistem a fost utilizat pentru a produce alimentele din carne și produsele lactate și din ce fermă provin materiile prime, informeaza The Meat Site.

Guvernul Marii Britanii se opune specificării pe eticheta produselor din carne și lactate a metodei de producție, și fac presiuni asupra Comisiei Europeane să țină consumatorii în întuneric cu privire la care originea hranei lor.

Cu toate acestea, grupul pentru bunăstarea animalelor a spus că 83% dintre consumatorii din Marea Britanie doresc ca pe etichetă să fie scrisă metoda de producție, care identifică în mod clar sistemul agricol folosit pentru a produce alimentele din carne și produsele lactate.

Aproape la fel de mulți, 79%, au declarat că bunăstarea animalelor din fermă este un criteriu foarte important atunci când decid ce produse alimentare să cumpere.

Studiul a fost realizat de Labeling Matters, un proiect comun al Compassion in World Farming, RSPCA, Soil Association și Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor (WSPA).
Rezultatele au arătat că bunăstarea animalelor din fermă a fost un factor important în alegerea produselor alimentare și că există o cerere puternică a cumpărătorilor din Marea Britanie pentru înscrierea obligatorie pe etichetă a metodei de producție. (ER)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...

Consumatorii vor să știe cum sunt produse alimentele

Autor: luni, 15 iulie, 2013

Un studiu independent efectuat în Marea Britanie,  arată că opt din 10 consumatorii doresc să știe ce sistem a fost utilizat pentru a produce alimentele din carne și produsele lactate și din ce fermă provin materiile prime, informeaza The Meat Site.

Guvernul Marii Britanii se opune specificării pe eticheta produselor din carne și lactate a metodei de producție, și fac presiuni asupra Comisiei Europeane să țină consumatorii în întuneric cu privire la care originea hranei lor.

Cu toate acestea, grupul pentru bunăstarea animalelor a spus că 83% dintre consumatorii din Marea Britanie doresc ca pe etichetă să fie scrisă metoda de producție, care identifică în mod clar sistemul agricol folosit pentru a produce alimentele din carne și produsele lactate.

Aproape la fel de mulți, 79%, au declarat că bunăstarea animalelor din fermă este un criteriu foarte important atunci când decid ce produse alimentare să cumpere.

Studiul a fost realizat de Labeling Matters, un proiect comun al Compassion in World Farming, RSPCA, Soil Association și Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor (WSPA).
Rezultatele au arătat că bunăstarea animalelor din fermă a fost un factor important în alegerea produselor alimentare și că există o cerere puternică a cumpărătorilor din Marea Britanie pentru înscrierea obligatorie pe etichetă a metodei de producție. (ER)

Alimentaria 2018 si-a deschis portile
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 16 aprilie 2018

In dimineata de 16 aprilie, la Barcelona, s-au deschis portile celui mai mare eveniment international dedicat Industriei alimentare mondiale, editie la care, desigur, participa si un important grup de companii romanesti.   Deschiderea nu a fost marcata de un moment special anume, decurgand cat se poate de firesc. Si asa, insa, mii de...

China oferă noi oportunități pentru business-ul cu carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

China oferă noi oportunități pentru business-ul cu carne, îndeplinindu-și promisiunile de a deschide mai multe orașe pentru comerțul internațional, care să permită importatorilor de carne șă-și diminueze costurile de transport și să se aprovizioneze cu carne din regiunile centrale, extrem de populate, ale...

Rusia ar putea să aprobe reluarea exporturile de carne de porc din UE
Autor: Meat MIlk  /   marți, 20 ianuarie 2015

Exporturile de carne de porc ale UE către Rusia ar putea fi reluate, urmare a discuțiilor purtate cu succes, dintre oficialii europeni și ruși, săptămâna trecută.   Întâlnirea dintre serviciile Comisiei UE pe problemee veterinare, sanitare și fitosanitare (SPS) și omoloagele lor ruse, în Berlin, Germania, la 15 ianuarie anul...

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...