Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consumul mondial de carne de vită, în scădere

Autor: Miruna Sorescuvineri, 22 aprilie, 2016

Consumul global de carne a înregistrat o creștere de la an la an, în comparație cu cifrele din 2014, potrivit ultimelor date Euromonitor International. Cu toate acestea, cosumul de carne de vită și de mânzat a scăzut în cele mai multe țări ale lumii dezvoltate, postindustriale.

 

Astfel, consumul de carne de vită și vițel a scăzut cu 3% în SUA anul trecut, comparative cu anul 2014, când în SUA s-au consumat 8.003.40 tone de carne de vită și mânzat, pentru ca anul trecut, cifrele să scadă la 7.753.80 tone.

Această tendință de scădere a consumului s-a îbregistrat și în Australia, America de Sud și Europa, dar o creștere a consumului s-a observant în Orientul Mijlociu, Africa și regiunile din Asia-Pacific.

 

”La nivel mondial, consumul total de carne a crescut cu 2% în volum, în 2015”, a declarat Anastasia Alieva, director de cercetare pentru alimente proaspete, de la Euromonitor International.

”Cererea de carne a fost determinată de piețele emergente, unde creșterea prosperității dar și a populației a dus la o creștere a consumului de carne scumpă. Cea mai dinamică creștere a cosumului o înregistrează Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific, cu 4% șirespectiv 3%, fiind singurele regiuni unde s-a înregistrat o creștere a consumului la carnea de vită și mânzat.

 

Alieva crede că unul dintre motivele scăderii consumului de vită în Europa ar putea fi legat de temerile consumatorilor asupra efectelor negative asupra sănătății cauzate de carnea roșie.

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...