Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consumul mondial de carne de vită, în scădere

Autor: Miruna Sorescuvineri, 22 aprilie, 2016

Consumul global de carne a înregistrat o creștere de la an la an, în comparație cu cifrele din 2014, potrivit ultimelor date Euromonitor International. Cu toate acestea, cosumul de carne de vită și de mânzat a scăzut în cele mai multe țări ale lumii dezvoltate, postindustriale.

 

Astfel, consumul de carne de vită și vițel a scăzut cu 3% în SUA anul trecut, comparative cu anul 2014, când în SUA s-au consumat 8.003.40 tone de carne de vită și mânzat, pentru ca anul trecut, cifrele să scadă la 7.753.80 tone.

Această tendință de scădere a consumului s-a îbregistrat și în Australia, America de Sud și Europa, dar o creștere a consumului s-a observant în Orientul Mijlociu, Africa și regiunile din Asia-Pacific.

 

”La nivel mondial, consumul total de carne a crescut cu 2% în volum, în 2015”, a declarat Anastasia Alieva, director de cercetare pentru alimente proaspete, de la Euromonitor International.

”Cererea de carne a fost determinată de piețele emergente, unde creșterea prosperității dar și a populației a dus la o creștere a consumului de carne scumpă. Cea mai dinamică creștere a cosumului o înregistrează Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific, cu 4% șirespectiv 3%, fiind singurele regiuni unde s-a înregistrat o creștere a consumului la carnea de vită și mânzat.

 

Alieva crede că unul dintre motivele scăderii consumului de vită în Europa ar putea fi legat de temerile consumatorilor asupra efectelor negative asupra sănătății cauzate de carnea roșie.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...