Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consumul mondial de carne de vită, în scădere

Autor: Miruna Sorescuvineri, 22 aprilie, 2016

Consumul global de carne a înregistrat o creștere de la an la an, în comparație cu cifrele din 2014, potrivit ultimelor date Euromonitor International. Cu toate acestea, cosumul de carne de vită și de mânzat a scăzut în cele mai multe țări ale lumii dezvoltate, postindustriale.

 

Astfel, consumul de carne de vită și vițel a scăzut cu 3% în SUA anul trecut, comparative cu anul 2014, când în SUA s-au consumat 8.003.40 tone de carne de vită și mânzat, pentru ca anul trecut, cifrele să scadă la 7.753.80 tone.

Această tendință de scădere a consumului s-a îbregistrat și în Australia, America de Sud și Europa, dar o creștere a consumului s-a observant în Orientul Mijlociu, Africa și regiunile din Asia-Pacific.

 

”La nivel mondial, consumul total de carne a crescut cu 2% în volum, în 2015”, a declarat Anastasia Alieva, director de cercetare pentru alimente proaspete, de la Euromonitor International.

”Cererea de carne a fost determinată de piețele emergente, unde creșterea prosperității dar și a populației a dus la o creștere a consumului de carne scumpă. Cea mai dinamică creștere a cosumului o înregistrează Orientul Mijlociu, Africa și Asia-Pacific, cu 4% șirespectiv 3%, fiind singurele regiuni unde s-a înregistrat o creștere a consumului la carnea de vită și mânzat.

 

Alieva crede că unul dintre motivele scăderii consumului de vită în Europa ar putea fi legat de temerile consumatorilor asupra efectelor negative asupra sănătății cauzate de carnea roșie.

Jean Claude Junker a prezentat principiile bugetului UE 2021-2027
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a propus miercuri, 2 mai, un buget pe termen lung pragmatic și modern pentru perioada 2021-2027. Acesta este un răspuns onest la realitatea actuală, în care se așteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securității și a stabilității într-o lume instabilă, într-un moment în care...

În 2017, polonezii de la Gobarto au avut exporturi de 261.5 mil. euro
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Grupul polonez Gobarto a reușit să-și mărească veniturile nete din vânzări, în 2017, până la 424 milioane de euro, în creștere cu 21,6%, comparativ cu 348,5 milioane euro, înregistrate în 2016.   Deși piața internă a reprezentat aproximativ 85% din veniturile companiei Gobarto, pentru anul trecut, exporturile au...