Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consumul mondial de carne va creste cu 21.3 procente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pe masura ce oamenii vor avea mai multi bani de cheltuit, consumul global de carne va creste cu 21,3 %, pana in 2015, estimeaza analistii, citati de presa internationala. Cifra este raporta la un studiu demarat in 2005.
Marii castigatori ai acestei cresteri de consum vor fi carnea de pui si de porc. Cresterea la carnea de pui este estimata la 24 milioane de tone pana in 2015, adica consumul va inregistra o crestere de 25%. De asemenea, populatia lumii va manca, in 2015, 125 milioane de carne de porc, adica cu 10 % mai mult decat in 2005. Consumul de carne de vita va creste si el cu 13%, pana la 70 milioane de tone.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...