Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Continuă campaniile de informare APIA

Autor: meatmilkjoi, 30 ianuarie, 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a continuat seria sesiunilor de informare în rândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, cu o noua conferință organizată în regiunea de centru a țării, respectiv la Sibiu.

 

Scopul Campaniei de informare a fost acela de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și de a crește gradul de absorbție a fondurilor europene aferente acestora. Măsurile vizate sunt:

 

Măsura 10 – Agromediu și climă,

Măsura 11 – Agricultură ecologică,

Măsura – 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale,

Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor,

Măsura 8 – Submăsura 8.1 – Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite,

Măsura 15 – Submăsura 15.1 – Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

 

„Sunt foarte plăcut surprins să constat că, și de această dată sala este plină, la fel ca la Arad și ca la Zalău, unde am organizat primele conferințe din această campanie de informare dedicată exclusiv beneficiarilor măsurilor pe care le gestionăm din PNDR 2014 – 2020.

 

Prezența în număr atât de mare a fermierilor azi în sală, precum și participarea lor activă, prin întrebările și solicitările de clarificări adresate lectorilor, demonstrează interesul crescut al fermierilor pentru aceste forme de sprijin, dar și necesitatea reală a informării.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

 

La conferința de la Sibiu au participat fermieri din județele Sibiu, Alba, Brașov, Harghita și Covasna. Următoarea sesiune de informare va avea loc în data de 5 februarie la Tulcea.

ANPC a organizat o întâlnire cu asociațiile de consumatori
Autor: meatmilk  /   joi, 23 ianuarie 2020

ANPC a organizat recent o întâlnire cu asociațiile și organizațiile de consumatori din România. Scopul întâlnirii a fost unul consultativ și a avut ca rezultat final desemnarea reprezentanților asociațiilor de consumatori în Consiliul consultativ pentru protecția consumatorilor, organizat la nivel național.   La...

Întâlniri de lucru la Berlin, cu ocazia târgului ”Săptămâna Verde”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Delegația oficială a României condusă de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Adrian OROS a avut o serie de întâlniri de lucru în prima zi a Târgului internațional pentru alimentație, agricultură și grădinărit Săptămâna Verde 2020, organizat la Berlin în perioada 17 - 26 ianuarie 2020.   În prima parte a...