Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Continuă seria de acțiuni de informare organizate de AM-POPAM

Autor: meatmilkvineri, 8 martie, 2019

(Comunicat) Domnul ministru Petre Daea a deschis cea de-a treia acțiune de promovare a măsurilor din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), eveniment ce s-a desfășurat la Iași, Hotel Capitol. Alături de ministrul Petre Daea s-au aflat directorul general al DGP AM POPAM, Ciceronis Cumpănășoiu, precum și experți din cadrul Direcției Generale de Pescuit AM-POPAM.

 

În cadrul conferinței au fost prezentate detalii privind măsurile lansate sau în curs de lansare și principalele probleme cu care se confruntă beneficiarii în accesarea măsurilor și s-a încercat identificarea unor soluții în vederea îmbunătățirii gradului de absorbție a fondurilor în acest domeniu.

 

În discursul său, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a asigurat reprezentanții din domeniul pescuitului și acvaculturii de toată susținerea sa, lansând totodată un apel la coeziune și comunicare.

 

În același timp, a atras atenția asupra necesității vitale de a pune accent pe politica de resuscitare a resurselor piscicole. Ministrul Daea a reiterat interesul și apropierea pe care autoritățile le manifestă  față de problemele fermierilor, menționând că este important ca aceștia să să se bazeze pe sprijinul statal și să împartășească autorităților dificultățile cu care se confruntă, pentru ca acestea să poată fi depășite împreună.

 

Ministrul a declarat audienței: ”Dumneavoastră sunteți oamenii care gestionați resursele și valorificați o oglindă de apă a țării, insuficient exploatată în interes privat și de stat”.

 

În încheiere, ministrul a subliniat faptul că principala prioritate în revitalizarea sectorului o reprezintă absorbția tuturor sumelor puse la dispoziție de Uniunea Europeană, afirmând: ”Primul pas este să consumăm toți banii, misiunea noastră este să ne organizăm și să facem tot ce trebuie ca să luam banii europeni, să îi introducem în proiecte și să dezvoltăm și acest sector atât de necesar și de valoros pentru țară”.

 

Directorul general Cumpănășoiu a răspuns întrebărilor punctuale adresate de participanți și a accentuat importanța și eficiența acestui tip de întâlniri directe cu beneficiarii/potențialii beneficiari.

 

Reamintim că în perioada următoare va continua seria de întâlniri de informare organizate de AM-POPAM și în alte orașe din țară.

ANPC a controlat piața peștelui din România
Autor: meatmilk  /   luni, 13 mai 2019

În cursul lunii aprilie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, la nivel național, o serie de acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a peștelui, preparatelor din pește preambalate și...

Dezvoltarea lanţurilor scurte și a piețelor locale prin PNDR
Autor: meatmilk  /   luni, 13 mai 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale finanțează prin submăsurile16.4 și 16.4a din cadrul Programului Național de Dezvoltare 2014 – 2020 (PNDR 2020) cooperarea între actorii din lanțul de aprovizionare.   Cererile pentru finanțarea cooperării dintre fermieri și micro-întreprinderi, întreprinderi...