Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controale în restaurante şi cantine

Autor: Ilie Stoianvineri, 2 august, 2013

Ca urmare a dispoziţiilor preşedintelui A.N.S.V.S.A., dr. Vladimir Mănăstireanu, au fost intensificate controalele la nivel naţional în restaurante şi cantine.

Astfel, în perioada 18.06.2013 – 18.07.2013, au fost verificate un număr de 3.994 de unităţi, dintre care 3.191 restaurante şi 803 cantine.

Ca urmare a neconformităţilor identificate, au fost dispuse următoarele măsuri:

-au fost emise un număr de 9 ordonanţe de suspendare temporară a activităţii şi 5 ordonanţe de interzicere a activităţii, la unităţi de tip restaurant;

-au fost acordate 158 de amenzi, dintre care 143 de amenzi la unităţi de tip restaurant şi 15 amenzi la unităţi de tip cantină, în valoare totală de 148.800 RON;

-au fost aplicate 283 de avertismente.

Totodată, a fost reţinută oficial o cantitate de 530 kg de produse alimentare, în valoare de 2.033 RON.

Principalele deficienţe constatate, ca urmare a acestor controale, au fost:

-depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare,

-întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, a echipamentelor şi ustensilelor de lucru,

-etichetarea necorespunzătoare,

-lipsa programului de autocontrol şi nerespectarea frecvenţei de recoltare a probelor,

-lipsa instruirii personalului angajat,

-necompletarea la zi a graficelor de temperatură, în spaţiile de depozitare şi comercializare a produselor alimentare,

-neasigurarea unei protecţii eficiente împotriva pătrunderii insectelor,

-lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,

-lipsa buletinelor de analize la punctul de lucru,

-programul HACCP (Analiza Riscului şi Punctele Critice de Control) incomplet.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media al ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...

Controale în restaurante şi cantine

Autor: vineri, 2 august, 2013

Ca urmare a dispoziţiilor preşedintelui A.N.S.V.S.A., dr. Vladimir Mănăstireanu, au fost intensificate controalele la nivel naţional în restaurante şi cantine.

Astfel, în perioada 18.06.2013 – 18.07.2013, au fost verificate un număr de 3.994 de unităţi, dintre care 3.191 restaurante şi 803 cantine.

Ca urmare a neconformităţilor identificate, au fost dispuse următoarele măsuri:

-au fost emise un număr de 9 ordonanţe de suspendare temporară a activităţii şi 5 ordonanţe de interzicere a activităţii, la unităţi de tip restaurant;

-au fost acordate 158 de amenzi, dintre care 143 de amenzi la unităţi de tip restaurant şi 15 amenzi la unităţi de tip cantină, în valoare totală de 148.800 RON;

-au fost aplicate 283 de avertismente.

Totodată, a fost reţinută oficial o cantitate de 530 kg de produse alimentare, în valoare de 2.033 RON.

Principalele deficienţe constatate, ca urmare a acestor controale, au fost:

-depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare,

-întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, a echipamentelor şi ustensilelor de lucru,

-etichetarea necorespunzătoare,

-lipsa programului de autocontrol şi nerespectarea frecvenţei de recoltare a probelor,

-lipsa instruirii personalului angajat,

-necompletarea la zi a graficelor de temperatură, în spaţiile de depozitare şi comercializare a produselor alimentare,

-neasigurarea unei protecţii eficiente împotriva pătrunderii insectelor,

-lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor,

-lipsa buletinelor de analize la punctul de lucru,

-programul HACCP (Analiza Riscului şi Punctele Critice de Control) incomplet.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media al ANSVSA)

Alertă: Caz atipic de Encefalopatie Spongiformă Bovină
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 21 ianuarie 2015

Potrivit unui comunicat transmis la redacția revistei Fabrica de Carne, ANSVSA confirmă o situație de alertă cauzată de Boala vacii nebune. Conform comunicatului, pentru o probă prelevată de la o bovină sacrificată în data de 16.12.2014, într-un abator autorizat din judeţul Dâmboviţa, în urma testării efectuate în cadrul...

De sărbători, ANSVSA a aplicat amenzi în valoare de 305.634 de lei
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 12 ianuarie 2015

De sărbători, ANSVSA a aplicat amenzi în valoare de 305.634 de lei, 197 de sancţiuni contravenţionale şi 152 de avertismente, precum şi trei ordonanţe de suspendare a activităţii şi patru ordonanţe de interzicere a activităţii, ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor efectuate în perioada 18 - 29 decembrie 2014,...

Măsuri nespecifice pentru prevenirea apariţiei Bluetongue
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 17 decembrie 2014

Concomitent cu declararea teritoriului României liber pentru circulația animalelor, în urma evoluției Bluetongue, ANSVSA a elaborat un set de ”Măsuri nespecifice pentru prevenirea apariției bolii Limbii albastre. Conform unui comunicat transmis la redacția revistei Fabrica de Carne, Bluetongue este o boală specifică rumegătoarelor,...

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...