Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controale la punctele de inseminare artificiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada imediat urmatoare, reprezentantii Oficiului pentru Ameliorarea si Reproductie in Zootehnie (OARZ) Bihor si Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Bihor vor efectua verificari la punctele de insamantari artificiale pentru bovine si la exploatatii zootehnice, informeaza cotidianul local Crisana.

Specialistii OARZ Bihor, impreuna cu Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Animale Domestice si Pasari (AJCAD) Bihor, au realizat catagrafia efectivelor de animale pe localitati, actiune ce consta in inventarierea femelelor din ciclul de reproductie, pe specii de rase: porcine, bovine, ovine, caprine, cabaline. Programul de reproductie se desfasoara sub suprevegherea si coordonarea OARZ Bihor.

Anual, se efectueaza autorizarea operatorilor care efectueaza inseminari artificiale bovine si suine. In anul 2012, aceasta atestare se va face in luna ianuarie si – in acest scop – fiecare inseminator va depune la sediul OARZ un dosar care, printre altele, trebuie sa cuprinda autorizatia sanitar-veterinara a spatiului in care isi desfasoara activitatea, rezultatele obtinute in 2011, adeverinta de absolvire (pentru cei fara studii superioare).

Pentru respectarea Legii zootehniei privind activitatea de crestere a animalelor, nutritia, ameliorarea, reproductia si protectia acestora a fost incheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru a derula actiuni comune in scopul verificarii modului de respectare a legislatiei nationale si comunitare in domeniul zootehnic. (TS)

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...