Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controale la punctele de inseminare artificiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada imediat urmatoare, reprezentantii Oficiului pentru Ameliorarea si Reproductie in Zootehnie (OARZ) Bihor si Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Bihor vor efectua verificari la punctele de insamantari artificiale pentru bovine si la exploatatii zootehnice, informeaza cotidianul local Crisana.

Specialistii OARZ Bihor, impreuna cu Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Animale Domestice si Pasari (AJCAD) Bihor, au realizat catagrafia efectivelor de animale pe localitati, actiune ce consta in inventarierea femelelor din ciclul de reproductie, pe specii de rase: porcine, bovine, ovine, caprine, cabaline. Programul de reproductie se desfasoara sub suprevegherea si coordonarea OARZ Bihor.

Anual, se efectueaza autorizarea operatorilor care efectueaza inseminari artificiale bovine si suine. In anul 2012, aceasta atestare se va face in luna ianuarie si – in acest scop – fiecare inseminator va depune la sediul OARZ un dosar care, printre altele, trebuie sa cuprinda autorizatia sanitar-veterinara a spatiului in care isi desfasoara activitatea, rezultatele obtinute in 2011, adeverinta de absolvire (pentru cei fara studii superioare).

Pentru respectarea Legii zootehniei privind activitatea de crestere a animalelor, nutritia, ameliorarea, reproductia si protectia acestora a fost incheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru a derula actiuni comune in scopul verificarii modului de respectare a legislatiei nationale si comunitare in domeniul zootehnic. (TS)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....