Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controale la punctele de inseminare artificiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada imediat urmatoare, reprezentantii Oficiului pentru Ameliorarea si Reproductie in Zootehnie (OARZ) Bihor si Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Bihor vor efectua verificari la punctele de insamantari artificiale pentru bovine si la exploatatii zootehnice, informeaza cotidianul local Crisana.

Specialistii OARZ Bihor, impreuna cu Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Animale Domestice si Pasari (AJCAD) Bihor, au realizat catagrafia efectivelor de animale pe localitati, actiune ce consta in inventarierea femelelor din ciclul de reproductie, pe specii de rase: porcine, bovine, ovine, caprine, cabaline. Programul de reproductie se desfasoara sub suprevegherea si coordonarea OARZ Bihor.

Anual, se efectueaza autorizarea operatorilor care efectueaza inseminari artificiale bovine si suine. In anul 2012, aceasta atestare se va face in luna ianuarie si – in acest scop – fiecare inseminator va depune la sediul OARZ un dosar care, printre altele, trebuie sa cuprinda autorizatia sanitar-veterinara a spatiului in care isi desfasoara activitatea, rezultatele obtinute in 2011, adeverinta de absolvire (pentru cei fara studii superioare).

Pentru respectarea Legii zootehniei privind activitatea de crestere a animalelor, nutritia, ameliorarea, reproductia si protectia acestora a fost incheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru a derula actiuni comune in scopul verificarii modului de respectare a legislatiei nationale si comunitare in domeniul zootehnic. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...