Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Controale la punctele de inseminare artificiala

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In perioada imediat urmatoare, reprezentantii Oficiului pentru Ameliorarea si Reproductie in Zootehnie (OARZ) Bihor si Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Bihor vor efectua verificari la punctele de insamantari artificiale pentru bovine si la exploatatii zootehnice, informeaza cotidianul local Crisana.

Specialistii OARZ Bihor, impreuna cu Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Animale Domestice si Pasari (AJCAD) Bihor, au realizat catagrafia efectivelor de animale pe localitati, actiune ce consta in inventarierea femelelor din ciclul de reproductie, pe specii de rase: porcine, bovine, ovine, caprine, cabaline. Programul de reproductie se desfasoara sub suprevegherea si coordonarea OARZ Bihor.

Anual, se efectueaza autorizarea operatorilor care efectueaza inseminari artificiale bovine si suine. In anul 2012, aceasta atestare se va face in luna ianuarie si – in acest scop – fiecare inseminator va depune la sediul OARZ un dosar care, printre altele, trebuie sa cuprinda autorizatia sanitar-veterinara a spatiului in care isi desfasoara activitatea, rezultatele obtinute in 2011, adeverinta de absolvire (pentru cei fara studii superioare).

Pentru respectarea Legii zootehniei privind activitatea de crestere a animalelor, nutritia, ameliorarea, reproductia si protectia acestora a fost incheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru a derula actiuni comune in scopul verificarii modului de respectare a legislatiei nationale si comunitare in domeniul zootehnic. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...